Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Soğuk Havalarda Banyonuzu Nasıl Isıtırsınız

23-01-2019 17:55
Soğuk Havalarda Banyonuzu Nasıl Isıtırsınız

 

Soğuk Havalarda Banyonuzu Nasıl Isıtırsınız?


Kış aylarına dışarıya çıkmayı bırakın, banyoya girmek bile çoğu kişi için büyük bir sıkıntıdır. Ne yazık ki, kış aylarında banyo yapmak her türlü ev için büyük bir sıkıntıdır. Genel olarak banyolar, evin en soğuk bölgeleri arasında bulunmaktadır. Fayans kaplı olan banyolarınızı rutubet sebebiyle sürekli olarak havalandırıyorsunuz değil mi? Ancak bu durum ne yazık ki, banyonuzu ısıtmayı zorlaştırmaktadır.

 

Özellik işe gitmeden önce sabah duş almayı keyif haline getirenler için bu durum büyük bir sorun oluşturmaktadır. Banyonuzu ısıtmak için aşağıdaki yöntemleri kullanabilirsiniz.

 

Pencerelerinize Dikkat Edin


Banyonuzda bulunan pencereyi elbette düzenli olarak kullanıyorsunuz. Ancak pencereniz kapalıyken bile özellikle kış aylarında oralardan soğuk girdiğini fark edebilirsiniz. Kaçak olup olmadığını soğuk bir kış gününde elinizi pencerenin yanında gezdirerek anlayabilirsiniz. Soğuk hava içeriye giriyorsa, bu noktada oradaki kaçağı kapatmak amacıyla yalıtım malzemesi kullanabilirsiniz.

 

Jakuzi Kullanabilirsiniz


Jakuzi ürünleri, birçok kişi için lüks olarak kabul edilmektedir. Ancak jakuziler sağlık açısından son derece faydalıdır. Bunun dışında da her bütçeye uygun olabilen modelleri bulunmaktadır. Sıcak suyla size masaj yapacak olan jakuziler sayesinde kış aylarında hem banyolarınızı hem de kendinizi ısıtabilirsiniz. Tercihinize göre tek ya da çift kişilik kullanarak, ortamı daha da sıcak bir hale getirebilirsiniz.

 

Sıcak Su

 

Boşa su harcamayı asla sevmiyoruz. Bu noktada çözüm için yine jakuziye yöneliyoruz. Kış günlerinde sıcak suyu açarak ortamı ısıtmaya çalışmak bu noktada son derece gereksiz bir yöntem olacaktır. Aynı zamanda da büyük bir israfa yol açacaktır. Kış aylarında duşa girmek istemeyişimizin en büyük sebeplerinin başında, havaların soğuk olması ve banyoyu bir türlü ısıtmamız gelmektedir. Bu sebeple tercih edilen jakuzi modelleri büyük kolaylık sağlayacaktır. Bütçenize ve zevkinize uygun olarak tercih edeceğiniz jakuzi ürünleri, banyonuzu artık daha kolay bir şekilde ısıtmanıza yardımcı olacak. Bunun dışında soğuk kış günlerinde artık banyodan kaçmanıza gerek kalmayacak.

 

Jakuzi fiyatları bu noktada son derece önem teşkil etmektedir. Pek çok kişi internet üzerinden jakuzi fiyatları hakkında araştırma yapmaktadır. Ancak jakuzi fiyatlarının net bir bilgisi yoktur. Tercih edeceğiniz kişi sayısı ve jakuzi modellerinin büyüklüğü fiyatları oldukça etkilemektedir.

 

Duvarların Boyası


Evet, yanlış görmediniz! Banyoda kullanılan boyalar da banyonun ısınması konusunda son derece önem teşkil etmektedir. Banyonuzun boyasını yenilemek, ısı tasarrufu açısından son derece önemlidir. Isıyı koruyan ve aynı zamanda da rutubetin oluşmasını engelleyecek olan boyaları tercih edebilirsiniz. Boyalar, duvarları koruyacak ve dışarı kısımda soğuğun içeriye girmesini önleyecektir. Boyalar konusunda en net bilgiyi, hangi boyaların size uygun olacağını yetkili kişilerden öğrenebilirsiniz.

 

Isıtıcı Kullanmayın


Kış aylarında banyoya girmek zor. Ancak bunun için de sakın banyonuza ısıtıcı sokmayın. Isıtıcılar ne yazık ki, banyoda son derece büyük tehlikeler oluşturmaktadır. Taşınabilir soba modelleri de buna dâhil! Banyodaki suyun ve nemin çokluğu elektrikle birleşince ortaya düşünmek bile istemeyeceğiniz sorunlar çıkartabilir. Aynı zamanda yangın tehlikesini ortaya çıkartabileceği için bu tür çözümlerden uzak durmanızı öneriyoruz.

 

Havlupanlar Kullanabilirsiniz


Bu çözüm çok yeni olmasa da hala kullanılıyor. Banyodaki radyatör ürünlerinizin normal çalışmasından daha aşağıya çalışması banyoda hızlı ısı kaybına sebep olabilir. Eğer bozuksa yenileyebilirsiniz. Bunun dışında banyonuzda hiç yoksa havlupan taktırmayı düşünebilirsiniz. Bu şekilde soğuktan bir nebze de olsa kurtulmanız mümkün. Eğer tesisatla uğraşmak istemiyorsanız elektrikli ürünleri tercih edebilirsiniz.


Bütün bu yöntemler banyodaki soğuğu geçici olarak önlemektedir. Ancak bu çözümler içerisinde olan jakuzi, sizler için kalıcı bir çözüm olacaktır.

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.