Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Sağlıklı Beslenmek İçin Su Neden Önemli

13-02-2020 20:11
Sağlıklı Beslenmek İçin Su Neden Önemli

 

Sağlıklı Beslenmek İçin Su Neden Önemli


Su hayatımızın vazgeçilmez kaynakları arasında bulunmaktadır. Sağlığını korumak ve yaşam kalitesini arttırmak isteyenlerin mutlaka su içmesi gerekiyor. Aynı zamanda su, vücudun çalışması açısından da oldukça etkilidir. Su içerisinde barındırdığı fosfat, kalsiyum, magnezyum ve potasyum mineralleriyle, yaşamın kaliteli olmasını sağlıyor. İnsanlar için oksijenden sonra önemli kaynakların arasında yerini almaktadır. Peki, su neden bu kadar önemli? Bunun sebebini şu şekilde açıklayabiliriz:


İnsan vücudundaki kanın yüzde 80’i, kemiklerin yüzde 20’si ve kasların yüzde 70’i sudan oluşmaktadır. İnsanlar, vücutlarındaki çeşitli işlemlerle suyu dışarıya atabiliyor. Örneğin, idrar, terleme, tükürme gibi eylemler, vücuttaki suların dışarıya çıkmasına sebep oluyor.

 

Ne Kadar Su İçilmelidir?


Ne yazık ki, insanların büyük bir kısmı su yerine başka içecekler ile su tüketimini yapıyor. Ancak suyun yerini hiçbir içecek tutamaz. Aksi halde, vücuda zarar bile verebilir. Su tüketimi yerine çay, kahve, meyve suyu ve süt gibi besinler tüketiliyor. Bu içecekler de susuzluğu giderebilir. Ancak su yerine geçmez. Vücut su istediğini susayarak göstermektedir. Susama hissini hatırlamadan su içmek, sağlık açısından son derece önemli. İçilmesi gereken su miktarları ise, yaş gruplarına göre şu şekilde ifade edilebilir:


4 ila 8 yaş aralığında olan bir çocuk, gün içerisinde 1 ila 1,5 litre su tüketmelidir.

 

9 ila 13 yaş aralığında olan bir çocuk, gün içerisinde 1,5 ila 2 litre su tüketmelidir.

 

14 ila 18 yaş aralığında olan bir ergin çocuk, gün içerisinde 2 ila 2,5 litre su tüketmelidir.

 

Yetişkin insanlarda 2,5 lt, 3 lt arası su tüketilmesi gerekmektedir.

 

Jakuzi ve Su İlişkisi


Jakuzi, su ile vücuda masaj yapılması amacıyla tercih edilen bir araçtır. Günümüzde hemen hemen her yerde de bulunmaktadır. Suyun insan sağlığı için bu kadar önemli olması, beraberinde su ile çalışan araçların üretilmesine ve yaygınlaşmasına sebep olmaktadır. Eğer sizler de sıcak su ile gelen şifadan yararlanmak istiyorsanız, jakuzi modelleri hakkında araştırma yapmanızı önermekteyiz. Jakuzi modelleri çeşitli olduğu için her bütçeye ve her özelliğe sahip olan modeli bulmak mümkün. Jakuzi fiyatları bütçenize hitap edecek!

 


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.