Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Küvetler Hangi Malzemeden Üretilir

04-08-2018 16:34
Küvetler Hangi Malzemeden Üretilir


Gün içerisinde gerek iş stresi gerekse çeşitli nedenler ile çok fazla yoruluruz ve bu yorgunluğumuzu atmak için pek çok yol deneriz. Bu yollar arasında uyumak ve spor yapmak gibi durumlar yer almaktadır. Ancak bunların arasında belki de en keyiflisi duş almaktır. Duş alırken küvetinizin ne kadar konforlu olduğu, ne kadar keyif alacağınızı ve dinleneceğinizi belirleyen en temel unsurlardandır.

 

Günümüzde imal edilen küvet çeşitleri arasında oval küvetler, düz küvetler ve ayaklı küvetler yer almaktadır. Ancak küvet modeli ne olursa olsun küvet imalatında kullanılan malzemeler hemen hemen aynıdır. Peki, küvet çeşitleri hangi malzemelerden imal ediliyor? Küvet satın alırken hangi malzemeleri tercih etmeniz gerekiyor? İşte bu soruların cevapları…


Küvet Malzemeleri


Akrilik Malzeme


Küvet imalatından en çok kullanılan malzemelerin başında akrilik malzeme yer almaktadır. Bu malzeme, diğerlerine oranla çok daha kullanışlı ve sağlıklı bir malzemedir. Ayrıca akrilik küvet modelleri darbe alsalar dahi zarar görmez ve deforme olmazlar. Bunun yanında kolaylıkla temizlenirler ve yangından etkilenmezler.

 

Akrilik malzemeden imal edilen küvetlerin en önemli avantajlardan birisi de renklerinin solmamasıdır. Özellikle de renkli bir küvet modelini tercih ettiyseniz en çok endişelendiğiniz durumlardan birisi de küvetinizin renginin solmasıdır. Ancak küvet satın alırken akrilik malzemeden imal edilmiş bir küvet tercih ettiyseniz endişe etmenize gerek yoktur. Çünkü temizlik maddelerinin içinde yer alan kimyasallardan etkilenmezler ve bu maddelere karşı dirençleri bulunmaktadır. Sonuç olarak akrilik küvetler, uzun seneler boyunca kullanılabilecek oldukça avantajlı ürünlerdir.


ABS Malzeme


Küvet imalatı sırasında kullanılan malzemelerden birisi de ABS malzemedir. Bu malzeme aslında plastiktir. Sadece plastiğin kimyasal işlemlerden geçirilmesi sonucu elde edilirler. Bunun yanında akrilik malzemelerden imal edilen küvetler ile karşılaştırılacak olursa hemen hemen aynı özelliklere sahiptir. Ancak dayanıklılık açısından akrilik malzemeler kadar avantajlı değildirler.


Tüm bunların yanında küvetçeşitlerinin üretimi için kullanılan malzemelerden birisi de seramiktir. Ancak hem akrilik hem de ABS malzeme seramik malzemeye göre çok daha kullanışlıdır. Çünkü bu malzemelerden imal edilen küvetlerde renk solması ya da paslanma gibi durumlar ile karşılaşılmaz.

 


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.