Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Küvet Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

19-07-2018 18:43


Küvetler, banyo keyfini arttıran, konforlu ürünlerdir. Aynı zamanda banyo dekorasyonunu da destekleyen bu ürünlerin seçimi sanıldığı kadar kolay değildir. Özellikle de uzun uzun duş keyfi yapmayı seven biriyseniz bu konuda çok daha titiz davranmalısınız. Peki, küvet seçimi yaparken nelere dikkat etmelisiniz?


Banyonuz Ne Kadar Büyük?


Küvet seçimi yaparken göz önünde bulundurmanız gereken belki de en önemli unsur banyonuzun alanıdır. Eğer banyonuz geniş ve ferah bir banyoysa bu küvet tercihi için oldukça avantajlı bir durumdur. Çünkü dilediğiniz ebatlarda küvet satın alabilir ve küvetinizin keyfini çıkarabilirsiniz. Ancak banyoebatlarınız küçükse ebatlar konusunda çok da özgür davranamazsınız. Bu nedenle oval küvetleri tercih edebilir ya da banyonuzun ebatlarına uygun dikdörtgen küvetleri satın alabilirsiniz.

 

Bunların yanında küvetinizi oturmalı ya da oturmasız mı tercih edeceğiniz konusunda karar vermelisiniz. Özellikle çocuklu bir aileyseniz ya da evinizde yaşlı bir birey yaşıyorsa oturmalı modelleri tercih etmeniz çok daha güvenli olacaktır.

 

Eğer çocuklu bir aileyseniz 43 cm derinliğe sahip olan mini küvetlerden birisini satın alabilirsiniz. Çünkü bu tarz küvetler oluşabilecek kazalara karşı daha güvenlidir. Ayrıca çok daha kullanışlıdırlar. Ancak çocuklu bir aile değilseniz ve evinizde yaşlı bir birey yoksa dilediğiniz boyutlarda bir küvet alabilirsiniz. Bunun yanında uzun boylu ve kilolu biriyseniz bu durumları da göz önünde bulundurmanızı öneririz.


Hangi Malzemeyi Tercih Edeceksiniz?


Küvet seçimi yapmadan önce dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta ise küvet malzemesidir. Küvetler seramik ve akrilik gibi malzemelerden imal edilirler. Ancak bu malzemeler arasından rastgele bir seçim yapmanız sağlıklı bir davranış olmayacaktır. Çünkü küvet sürekli yenisi alınan bir ürün değildir. Uzun yıllar kullanılabilmeleri için kaliteli ve dayanıklı malzemeden imal edilmiş olanları tercih etmelisiniz.

 

Küvet seçerken akrilik malzemeden üretilenleri tercih etmeniz oldukça önemlidir. Çünkü akrilik, hem hijyenik hem de dayanıklıdır. Kolay temizlenebildikleri gibi darbelere ve yangına karşı mukavemet gösterirler.

 

Siz de banyonuz için en doğru küvet seçimini yapmak için küvet fiyatlarını inceleyebilir, bütçenize ve zevkinize en uygun olanını tercih edebilirsiniz.

 


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.