Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Küçük Banyo Dekorasyonu Önerileri

18-12-2018 13:41

 

Küçük Banyo Dekorasyonu Önerileri


Küçük banyolarda dekorasyon çözümleri özellikle son yıllarda çok fazla araştırılan ve merak edilen bir dekorasyon türüdür. Banyoların küçük olması elbette istenmeyen bir durumdur ancak genellikle eski evlerde bu tarz sorunlar oluşabiliyor. Bunun için de küçük alanları daha şık hale getirerek daha iyi bir banyo deneyimi yaşamak mümkün. Bunları yapabilmek için birazcık masraf gerekse de, daha sonrasında harika bir banyoya sahip olmak mümkün. Dekore edildikleri takdirde banyolarda hoş bir hava estirmek mümkün. Küçük evler hayatımızın bir gerçeği. Artık apartman dairelerinde genel olarak küçük evlerde yaşama devam etmekteyiz. Bunu en iyi şekilde şekillendirmek de bizim ellerimizde.


Büyük bir çoğunluğu kaplayacak bir küvet yerine küçük bir duşakabin kullanmak genel olarak mantıklı bir dekorasyon olabilir. Küvetlerin boyutlarının büyük olması nedeniyle yukarıya doğru bir cam duvarı olan duşakabinler her zaman için daha tercih edilebilir olmaktadır. Ayrıca köşeye yerleştirmek de banyoda oldukça yer açabilir. Duşakabin camları da ortamın daha geniş olacağını göstermesi bakımından mantıklıdır. Örneğin bir jakuzi yerleştirmek küçük bir banyo için mantıklı bir hareket değildir. Bazı banyo türlerine özel küçük jakuzi modelleri olsa da genel olarak boyut bakımından büyük olmaları nedeniyle tercih edilmemesi daha doğru olur. Jakuzi fiyatları banyonuz için makul ise değerlendirmek de gerekebilir. Havadar bir alan oluşturulması için de daha canlı ve parlak renkleri kullanmak önemlidir. Gerektiği takdirde birkaç adet bitkiyle de desteklemek çok daha güzel bir görüntüye sebep olacaktır. Klozetin boyutlarını da küçültebilirsiniz. Mini tarz klozetler kullanarak çok daha iyi bir şekilde alan açmayı gerçekleştirebilirsiniz. Aynaları daha iyi bir şekilde kullanmak da mümkün olmaktadır. Aynaların yaratacağı illüzyon nedeniyle banyonun havasını güzel bir şekilde yansıtabilirsiniz. Bir yandan da banyolardaki duvar boyalarını düşünmek gerekir. Güzel ve büyük gösterebilecek iyi bir renk seçimi oldukça mantıklı olabilir. Bir yandan da sorunsuz bir şekilde boya rengine göre de dekorasyon yapılabilir.

 

Ekstra Alanlar Açmak


Banyonuz küçük olduğundan ekstra alanlara ihtiyaç duymak zorunda kalabilirsiniz. Bunun için de ekstra alanlar açmak gerekir. Özellikle banyoda bulundurulması hayati olmayan eşyaların çıkartılması bir başlangıç olabilir. Makyaj malzemeleri, jiletler, saç fırçaları, havlu kağıtlar ve tuvalet kağıtları banyoda durmasına illa gerek olmayan malzemelerdir. Bu malzemeleri çıkartmak direkt olarak banyoda boşluk yaratmaktadır. Ekstra alanlar açmak ve oraları daha iyi değerlendirmek için yapılabilecek en basit başlangıç budur. Her gün kullanımını yaptığınız bazı eşyalarınızı muhafaza etmek için aynanın altına ve lavabonun üstüne bir raf yerleştirerek daha rahat ve şık bir görüntü yaratabilirsiniz. Ayrıca bazı banyo duvarlarında da güzel küçük raflar kullanabilirsiniz. Üst üste yerleştirilen minik raflara eşyalarınızı rahatlıkla yerleştirebilir hem de daha dolu ve canlı gözüken bir banyoya sahip olabilirsiniz. Özellikle şampuan, parfüm ve deodorant gibi banyo eşyalarını buralarda tutmak ve hızlıca alıp kullanmak iyi bir fikir olabilir. Banyo dolaplarınızın kapak bölümlerine iki veya üç adet havlu askılığı takmak da güzel bir fikirdir. Buralarda tuttuğunuz havluları kullanabilir ve ekstradan duvara veya farklı bir yere yüz havlusu asmaya da gerek duymazsınız. Bir diğer güzel bir çözüm de banyo kapısının üzerine bir raf yerleştirmektir. Bu rafta pek çok eşyanızı tutabilir ve gerektiğinde alabilirsiniz. Banyo içerisine girildiğinde direkt olarak bu raf gözükmez hem de eşyalarınızı tutabileceğiniz ekstra bir alana sahip olmuş olursunuz. Dekorasyon çözümleri açısından ufak detaylar oldukça önemlidir.

 


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.