Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Keyifli Banyo için En İdeal Zaman Ne Olmalı

08-01-2020 13:59
Keyifli Banyo için En İdeal Zaman Ne Olmalı

 

Keyifli Banyo için En İdeal Zaman Ne Olmalı


Duş, insan vücudu için çok önemli bir şeydir. Ancak ne yazık ki, vücut ya da saç yıkanırken belirgin hatalar yapılabilmektedir. Ancak sizin de tahmin edebileceğiniz gibi, duş alırken de bazı kurallara uymak gerekiyor. Kişiler genellikle kendi alışkanlıklara göre duş almaktadır. Duş alırken yapılan hatalar genel olarak şu şekildedir:


Aşırı sıcak su kullanarak yıkanmak hem saça hem de vücuda ciddi zararlar verebilmektedir. Kuruluk ve kaşıntıyla başlayan durum bir süre sonra rahatsızlık verecektir. Duş almak istiyorsanız, zamanı 7 ila 10 dakika arasında tutmak sizi için daha yararlı olacaktır.

 

Duşta en sık kullandığımız ürünlerin başında, duş jelleri gelmektedir. Ancak her duşta, duş jeli kullanmak çok da doğru bir davranış değildir. Vücut üzerine çıkan yağlar, duş jelleri ile ölerek, cildinizin kurumasına sebep olabilmektedir. Bu sebeple az olarak duş jeli kullanmanız sizin için daha iyi olacaktır.

 

Yukarıda da belirttiğimiz gibi, duşta çok sıcak su kullanmamak gerekiyor. Ortalama 35 ila 40 derecelik bir sıcaklık yeterli olacaktır. Çünkü aşırı sıcak su da, cilt hazırlıksız olacaktır. Yağ dokuları bu şekilde kaybolur ve cilt kurumaya başlar.

 

Banyodan sonra, özellikle kış aylarında sürekli kurulanmak isteyebilirsiniz. Vücudunuzu duştan sonra yumuşak bir havlu ile kurulayabilirsiniz. Ancak nemlilik bırakmaya dikkat etmelisiniz. Cildin aşırı kurulanması, vücudun nemini de yok edecektir.

 

Eğer jakuzi kullanıyorsanız, aynı şekilde tok karnına girmemeniz gerekmektedir.

 

Ne Zaman Banyo Yapılabilir?


Banyo yaparken, dikkat etmeniz gerek bir diğer önemli konu da ne zaman yapılacağıdır. Her zaman banyo yapmak doğru olmayabilir. Özellikle yemeklerden sonra banyo yapmak vücudu ve kalbi çok yoracaktır. Bunun için kahvaltıdan 1,5 saat, öğle yemeği 1,5 saat sonrasında duş yapmak çok daha doğru olacaktır.

 

Jakuzi için de belirtilen bütün banyo kuralları geçerlidir. Jakuzi modelleri de aynı banyo gibi bütün ihtiyaçlarınızı karşılayacaktır. yapiesbanyo.com internet sitesi üzerinden bütçenize uygun jakuzi fiyatları hakkında bilgi alabilirsiniz. Günümüzde jakuzinin faydaları sebebiyle, pek çok ev ve otel gibi mekânlarda kullanılmaktadır.

 


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.