Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Jakuzileri Temiz Tutmanın Yolları

07-01-2019 13:29
Jakuzileri Temiz Tutmanın Yolları

 

Jakuzileri Temiz Tutmanın Yolları


Jakuziler özellikle evlerde sıklıkla kullanılan bir cihazdır. Esasında elektronik ve mekanik kısımlarının olması ve büyük olması sebebiyle sürekli olarak temiz tutulması gereken cihazların başında gelmektedir. Özellikle kullanımı pek çok kişinin yapmasından ötürü de hijyen açısından da temizliğin önemi büyüktür. Bir taraftan bakıldığında sorunsuz bir şekilde jakuzileri temizlemek oldukça kolayken bazı faktörler de temizliği engeller. Bunların başında sürekli olarak kullanıldıktan sonra temizliğinin yapılmaması ve bununla birlikte biriken kirlerdir. Bu kirler ve pislikler nedeniyle cihazın zorlanması çok normaldir. Ancak bunları da çözmenin pek çok yolu bulunmaktadır. Su ile çalışan bir sistem olduğu için temizlik anlamında pek zorlamayan bir yapısı vardır. Su çıkış kanallarından çıkan basınçlı suyun verilmesiyle bunları devir daim şeklinde veren jetler ve çıkış borularında biriken kirler oldukça sorun yaratmaktadır.

 

Sabun şampuan, saç ve vücut kirlerinin oluşturduğu tüm kirler bu jet ve çıkış bölümlerinde birikmektedir. Gözle görülür kirler haline gelmesi de hiç temizleme yapılmadığı zaman başlamaktadır. Bunların önü alınmadığı takdirde insan sağlığına etki eden mikrop ve bakterilerin üremesi de an meselesi olmaktadır. Suyun içerisine karışan bu mikrop ve bakteriler direkt olarak vücuda girmeye müsait bir haldedir. Bunları önlemenin yolu da nasıl bir temizlik yapılacağını öğrenmekten geçer.


Jakuzilerde Temizlik Nasıl Yapılır


Öncelikle jakuzinin kapalı olduğundan emin olmak gerekir. Güç tuşlarının açık olmadığından emin olduktan sonra jakuzinin görünen kısımlarından başlanarak musluklar, metal kısımlar, duş başlıkları ve diğer kısımlar deterjan ve çamaşır suyu yardımıyla güzelce silinir. Motor gücüyle ve elektrikle çalışan bir cihaz olduğundan jakuzinin açık olması istenmeyen kazalara sebebiyet verebilmektedir. Eğer plastik değil de seramik bir jakuziniz varsa bunun için bir bulaşık süngeri ve karbonat gerekebilir. Akrilik malzemelere sahip hassas olan jakuzi kullanılıyorsa bunlara daha özenli bir şekilde yaklaşmak gerekir. Bulaşık deterjanı ve yumuşak bir bez kullanımı daha iyi olacaktır. Tüm etrafı temizlendikten sonra su ile durulama ve yıkama evresine geçilir. Güzel bir şekilde jakuzi yıkanır ve kullanılmaya hazır hale getirilir.

 

Ardından jetler ve su boruları için temizliğe geçilir. Burada eğer jetler çıkartılıyorsa çıkartılır ve sirke, limon ve deterjanla karıştırılmış bir suyun içerisinde 10 veya 15 dakika boyunca bekletilir. Bu işlemle birlikte içerisindeki tüm bakteri ve mikroplar hızlıca söküp atılır. Ayrıca içerisinde bulunan diğer vücut kirleri de sökülür. Jakuzinin su borusu kısımlarına kadar su doldurulur. Yine aynı şekilde sirke limon ve deterjan eklenerek jakuzi çalıştırılır. Bu suyun su borularından geçtiğinden emin olunur.


Jakuzi Temizliğinin Önemi


Temizlik tüm kullandığımız ürünlerde olmazsa olmaz bir durumdur. Temiz kullanılmayan hiçbir ürünün doğru düzgün çalışması beklenemez. Eğer çalışsa bile bu sefer de sağlık açısından sıkıntılar yaratabilir. Jakuzi modelleri de temizlik açısından önemli kriterlere sahiptir. Yine her alet ve cihaz gibi kullanımından sonra temiz bırakmak ömrünü de oldukça uzatır. Böylelikle performansında da düşüş yaşanmaz hem de hastalık yaşama riski de azalır.

 

Jakuziyi Temiz Tutarak Bakımı Azaltmak


Jakuzi fiyatları genellikle yüksek olarak gözükebilir ancak ülkemizde gittikçe yayılmaktadır. Temiz tutarak hem performansını artırmış hem de ömrünü uzatmış olmak mantıklı bir yaklaşımdır. Çünkü sadece vücuda kötü etkileri değil cihaza da kötü etkileri bulunmaktadır. Bir yandan sorunsuz bir şekilde kullanım yapıldığı için de bu sorunsuz kullanımı korumak da tüketicinin elinde olmaktadır. İyi bir şekilde temizlendiğinden bakım yaptırma sıklığı da azalmaktadır.

 


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.