Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Jakuzide Ne Kadar Süre Kalmalısınız

05-08-2022 20:23
Jakuzide Ne Kadar Süre Kalmalısınız

Jakuzide Ne Kadar Süre Kalmalısınız?


 Jakuzide düzenli vakit geçirmenin insan sağlığına pek çok faydası var. Ancak düzenli jakuzi kullanımının en verimli halini elde etmek için jakuzide geçirdiğimiz sürenin de önemli bir rol oynadığını belirtmek gerekir. Peki, jakuzide ne kadar süre kalmalısınız?


 Öncelikle jakuzide geçireceğiniz vaktin verimliliğini değiştirebilen ve sürenin değişmesine yol açabilecek bazı faktörleri ele alalım. Bunlardan ilki jakuzi içerisine doldurulan suyun sıcaklığıdır. Uzmanlar tarafından önerilen jakuzi su sıcaklığı 37- 38 °C arasında değişmektedir. Genellikle su ısısının 40°C üzerine çıkmaması öneriliyor. Kimileri su sıcaklığını 38-40°C arasında tutarken kimi kullanıcılar 40-45 °C arasında ısı tercihi yapabiliyor.  Ancak su sıcaklığı yükseldikçe jakuzi içerisinde geçirmeniz gereken sürenin azalması gerektiğini bilmekte fayda var.


 Sizin için uygun olanjakuzi sıcaklığını önerilen sıcaklık değerleri arasında çeşitli denemeler yaparak bulmanız en doğru yol olacaktır.


Önerilen Kullanım Süresi Nedir?


 Jakuzi içerisinde vakit geçirmeye karar verdiğinizde öncelikle orada ne kadar zaman geçireceğiniz, elbette deneyim tecrübelerinizle şekillenebilir. Ancak jakuziden alabileceğiniz maksimum verime ulaşabilmek için 15 dakika ile yarım saat aralığında jakuzi kullanımı önerilen süre olarak belirlenmiştir. Elbette zaman zaman bu süre yarım saatten bir saate kadar uzayabilir ancak, herhangi bir özel durum olmadığı sürece önerilen yarım saatlik süreden daha fazla jakuzide kalmamanız daha uygun olacaktır.


 Aşırı derecede sıcak ya da soğuk hava koşullarında jakuzide kalma süreleriniz değişebilir. Bu hava koşulları jakuzi içerisindeki su sıcaklığında da değişim yapmanızı gerektirebilir. Alışıldığın dışında hava durumu vücut ısınızda da bazı değişikliğe yol açabileceğinden, hava şartlarına uygun olarak bazı değişiklikler yapmanız yararınıza olacaktır. Özel bir sağlık durumu yada doktor önerisi olmadığı durumlarda jakuzi içerisinde geçirilen sürenin, jakuziyi kullanan bireylerin deneyimlerine ve jakuzi içerisinde kaldıkları süre boyunca rahat olmalarına bağlı olarak esnetilmeye açık olduğunu belirtmekte fayda var. Jakuzi içerisinde geçirilen sürenin sağladığı konfora göre jakuzinizde geçireceğiniz süreyi kişisel deneyimlerinize bağlı olarak belirleyebilirsiniz. Elbette ki önerilen sürelere sadık kalmak daima daha sağlıklı sonuçlara ulaşmanıza yardımcı olacaktır.

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.