Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Jakuzi ve Sağlık

22-07-2022 19:53
Jakuzi ve Sağlık

Jakuzi ve Sağlık


Jakuzi ürünlerinin icadında; Jaccuzi kardeşlerin ilham kaynağının doğa olduğunu biliyor muydunuz?

 Jakuziler, doğada yer alan sıcak su kaynaklarının insan üzerindeki iyileştirici gücünden ilham alınarak tasarlanmıştır. Piyasaya sürüldüğü günden bu yana hidroterapi alanlarında iyileştirici olarak kullanılmaktadır. Jakuzi modelleri keyifli anların mimarı olarak bilinse de tek işlevi bundan ibaret değildir.

 Jakuziler Hangi Hastalıkların Tedavisinde Kullanılıyor?
 

 

Ağrı tedavilerinde jakuzi kullanımının iyi geldiği hastalıklar:

Kas ağrıları ve yanmalar
Romatizma rahatsızlıkları
Sırt ağrıları
Omurilik zedelenmeleri
Duruş bozuklukları
 
Bu rahatsızlıkların tedavisinde jakuzi kullanımı oldukça önemlidir. Ayrıca hastaların düzenli olarak jakuzi kullanması tedavinin olumlu sonuçlanması açısından oldukça önemlidir. Uzmanların önerisi ile birlikte jakuzi içerisinde çeşitli egzersizler yapmak rahatsızlıkların giderilmesine büyük bir katkı sağlamaktadır.

Solunum yolları rahatsızlıklarında Jakuzi ile tedavi edilen hastalıklar:

Bronşit
Kronik öksürük
Göğüs ağrıları
 

NOT: ÇEŞİTLİ SOLUNUM YOLU RAHATSIZLIKLARINDA; ASTIM GİBİ KRONİK RAHATSIZLIĞI OLANLAR İÇİN JAKUZİ ÜRÜNLERİNİN KULLANIMI TAVSİYE EDİLMEMEKTEDİR. BU TÜR SOLUNUM YOLU PROBLEMLERİ OLAN HASTALAR BİR UZMAN GÖZETİMİNDE TAVSİYELERE UYGUN OLARAK JAKUZİ ÜRÜNLERİNİ KULLANMALIDIR.


Obezite gibi kilo sorunu olan hastaların jakuzi kullanımı:

Hidroterapi alanında yaygın olarak tedavi edilen hastalıklardan biri de fazla kiloya bağlı obezitedir.
 

 

 Fazla kilolar hareket kısıtlamalarını da beraberinde getirir ve dünyada en yaygın rahatsızlıklardan biri olan obeziteye yol açar. Obezite tedavilerinde su içerisinde hareket etmenin sağlamış olduğu kolaylık ile birlikte jakuzi ve havuz ürünlerinden faydalanılmaktadır. Eğer fazla kilolarınız hareketlerinizi zorlaştırıyorsa jakuzinizde çeşitli egzersizler yapabilirsiniz. Sıcak su kaslarınızı yumuşatacak, zedelenmelerden korunmanızı sağlayacak, suyun kaldırma kuvveti ise hareketlerinizi kolaylaştıracaktır. Ayrıca su içerisinde harcayacağınız enerji miktarı oldukça fazla!

 Jakuzi İçerisinde Düzenli Olarak 30 Dakika Geçirmek
 

 
 
Jakuzi ürünlerinin sağlık alanında kullanımı oldukça yaygındır. Ancak düzenli uygulamalar ile faydalı sonuçlar elde edilebilir. Peki jakuzi içerisinde düzenli olarak yarım saat geçirmek nelere iyi gelir?

Sıcak su, kan akışını hızlandırır böylece vücudun üretmiş olduğu çeşitli iltihaplanmalara iyi gelerek tedavi sürecini hızlandırır.
Kasların gevşemesine ve vücut yenilenmesine yardımcı olur.
Cildi toksinlerden arındırır ve kortizon seviyelerinin düşmesini sağlar. Kortizon seviyelerinin düşmesi stres azaltıcı bir etki sağlar.
 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.