Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Jakuzi Temizliği Nasıl Yapılır

15-05-2021 15:39

 

Jakuzi Temizliği Nasıl Yapılır?

 

Jakuziler konfor ve keyif gibi amaçlarla kullanıldığı gibi sağlık kapsamlarında da kullanılırlar. Bu nedenle özenli bir şekilde temizlenmeleri ve rutin bakımlarının yapılması önem taşır. Jakuzi temizliğinde dikkat edilmesi gereken şeyler su jetlerinin kireçlenmemesi ve kalıntılardan arındırılarak düzgün biçimde çalışmalarının sağlanmasıdır.


Jakuziler elektrikli olarak kullanılan bir motor sistemi ile tasarlandığından tuz, kireç kalıntılarından ve sabun artıklarından arındırılmalıdır. Jakuziler çamaşır suyu, tuz ruhu gibi temizlik malzemeleri kullanılmadan, sıvı sabun yada sirke ile temizlenebilmektedir.


Jakuzi Temizliğinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Çeşitli modellerde ve küvet biçimlerimde imal edilen jakuziler sınırsız tasarım seçenekleri sunmaktadır. Jakuzi modelleri, teknolojik donanımları ve çalışma prensipleri olarak da farklılıklar göstermektedir. Bu nedenle temizlenmeleri de dikkat ve özen gerektirir.


 

  •           Jakuzilerde püskürtme özelliği için kullanılan jetler, su boruları aracılığı ile motor pompasına bağlıdır.
  •           Jakuzilerde sirkülasyon, küvet içerisindeki suyun emilmesi ve püskürtülmesi yöntemi kullanılarak yapılır.
  •           Deri, doku parçalarına ek olarak su kireci ve sabun artıkları da su borularında, jakuzilerin jet başlıklarında tıkanmalara neden olabilir.
  •           Küvetin iç kısmını temizleme uygulaması sadece yüzeysel bir temizlik olarak kalır.
  •           Jakuzilerde jetlerin iç kısımlarını temizlemek ise bakterilerden korunmak için oldukça gereklidir.

 

 

Bütün bu maddeler jakuzi temizliğinde göz önünde bulundurulmalıdır. Çünkü bu maddeler jakuziyi hijyenik bir şekilde kullanmanın önemli unsurları arasındadır.  Ayrıca hastalıkların önlenmesi için de jakuzinin sık sık ve ideal bir biçimde temizlenmesi gereklidir.


Jakuzi İç Sistemi Nasıl Temizlenir?


Sistemin kapalı durumda olması jakuzi temizliği için oldukça önemli bir adımdır. Çünkü jakuzilerde elektrikli sistem kullanılmaktadır. Ayrıca jakuzilerin modellerine göre bazı farklılıklar olabileceği için kullanım kılavuzlarına uymak önemlidir.


Peki jakuzi iç sistemi nasıl temizlenir?


  •          Jakuziler akrilik malzemeden yapıldığı için kimyasal deterjanlar kesinlikle kullanılmamalıdır.
  •           Yapılan yüzey temizliğinin ardından iç sistem temizliği yapılmalıdır.
  •           Jetlerin iç kısımlarını temizlemek için özel üretim deterjanlar kullanılabilir. Ancak tavsiye edilen temizlik ürünü yalnızca sıvı sabun ve yumuşak bez ile temizlenmesidir.
  •           Ayrıca özel deterjanlardan pompa ve diğer donanımları bakteri ve kireç artıklarından arındırmak için yararlanılabilir.
  •           Özel deterjanlara alternatif olarak anti bakteriyel özelliği nedeniyle sirke kullanılabilir.

 

Temizliğin ardından jakuzinin çalıştırılması gereklidir. Durulamak için ise birkaç kez suyla doldurup çalıştırılması yeterlidir.

 

Özellikle dış mekân jakuzileri sık sık temizlenmelidir çünkü normalden fazla kirlendiklerini söyleyebiliriz. Bahçe jakuzileri dışarıdaki toz ve kirden çok fazla etkilenmektedir. Teras jakuzileri ise tercihen bir şemsiye ile korunabilir. Kullanılmadığı zamanlarda jakuzilerin üstünü örtmek mantıklı bir seçim olacaktır.


Tabii bu temizlik süreci bebek jakuzileri ve çift kişilik jakuzi modeller için de geçerlidir. Düzenli olarak temizliğini yapmak, jakuzinin uzun ömürlü olmasını sağlayacaktır. Yıllar içinde değişen jakuzi fiyatları sizi korkutmasın, yapıesbanyo binlerce model ve çeşit ile her zaman yanınızda!

 


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.