Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Jakuzi Nasıl Ortaya Çıktı

22-07-2022 12:06

Jakuzi Nasıl Ortaya Çıktı?

 

 Jakuzi denildiğinde hayatında bir kez bile olsa bu deneyimi yaşayan herkesin aklına gelen ilk şey sıcak su ve müthiş bir masajla rahatlamaktır. 


 Bugün çeşitli teknolojik özelliklerle donatılarak yaşam kalitesini arttıran bir materyal olarak karşımıza çıkan jakuzi modelleri 1968li yıllarında piyasaya sürülse de ürünün ilham kaynağı çok daha eskilere dayanıyor. Yerleşik hayatın başlaması ve insanların doğanın nimetlerinden faydalanarak hayatını sürdürdüğü yıllardan beri şifalanma amacıyla çeşitli tedavilerde kullanılan sıcak su kaynakları jakuzi ürünlerinin ilham kaynağı olarak biliniyor. 

 

Jakuziler tasarladıkları ilk ürünün ismini ‘’Roma Hamamı’’ olarak belirlediler. Bu ismin antik roma döneminde mevcut olan sıcak su kaynaklarından faydalanma eylemlerinden geldiği düşünülmektedir. Zaman içerisinde piyasada oldukça popüler olmaya başlayan bu ürünler marka bilinirliğinin artmasıyla birlikte ürünün marka adıyla anılmasına yol açıyor. Bugün Türkçe dahil olmak üzere pek çok dilde jakuzi ismiyle bilinen bu ürünler, tüm dünyada oldukça popüler. İngilizcede ‘’hot tub’’ ya da ‘’Jakuzi’’ olarak adlandırılan sıcak su küvetleri, uzun yıllar boyunca tedavi alanlarında kullanılıyor ve hidroterapi tedavilerinin vazgeçilmez bir parçası haline geliyor.

 

Reklamcılık sektörünün önem kazanması ve gelişmesiyle birlikte çeşitlenen ve gelişen jakuzi modelleri yapılan reklamlarla ve kullanıcılar tarafından oldukça sevilmesiyle birlikte kullanıcıların günlük hayatına adapte olarak hem eğlence hem de dinlenme, rahatlama amaçlarıyla kullanımı yaygınlaşıyor. Zaman akıp giderken gelişen ve yaygınlaşan jakuzi modelleri kullanıcılar tarafından oldukça seviliyor. 2010 yılına gelindiğinde gelişmiş teknolojik özelliklerle donatılmış jakuzi ürünleri çeşitli dizi ve filmlerde öne çıkarılarak literatüre jakuzi partileri, jakuzi eğlencesi gibi terimlerin eklenmesine neden oluyor. 2010 yılı itibariyle tüm dünyada büyük bir patlama gösteren jakuzi sektörü ülkemizde de yükseliyor. Yüksek maliyetleri dolayısıyla bir süre lüks tüketim ürünü kategorisinde sayılan bu ürün günümüzde gelişen teknolojiler ve daha düşük maliyetler sayesinde toplumun her kesimine ulaşabiliyor!

 


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.