Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Jakuzi Montajı Nasıl Yapılır

10-07-2018 11:41

 

Jakuziler, günümüzde birçok mekân da karşımıza çıkan banyo ürünleri haline geldiler. Bu ürünlerin en çok kullanıldığı yerler eskiden oteller ve spa salonlarıydı. Ancak artık evlerin banyolarında, yatak odalarında ve bahçelerinde bile görebiliyoruz.

 

Rahatlamak, dinlenmek ve daha sağlıklı hissetmek için kullandığımız jakuzilerin birçok modeli bulunuyor. Bu modeller arasında; oval jakuziler, dikdörtgen jakuziler ve çift kişilik jakuziler yer alıyor. Bu jakuzi modelleri arasından hangisini tercih edeceğiniz tamamen jakuzinin yerleştirileceği mekâna ve zevkinize kalmış bir durumdur. Ancak jakuzi seçimi kadar jakuzinin montajı da önemlidir. Özellikle montaj öncesinde elektrik ve su tesisatının uygun hale getirilmiş olması gerekmektedir. Yine jakuzilerin yerleştirileceği duvar ve zemin özellikleri de oldukça önemlidir.

 

Monteleme İşlemi Sırasında Dikkat Edilmesi Gerekenler


Jakuziler artık evlerde de kullanılmaya başladı. Ancak evlerin banyoları için istenilen her modeli tercih etmek bazen mümkün olmuyor. Özellikle dar banyolar için jakuzi ölçüleri konusunda daha hassas davranılmalı ve büyük ebatlarda jakuziler tercih edilmemelidir. Bunun yanında duvarın özellikleri monte etme işlemi öncesinde incelenmelidir. Eğer bu duvarlarda bir eğim varsa bu konuda çalışma yapılmalı ve duvarın 90 derecelik açıya kavuşması sağlanmalıdır.


Eğer jakuziyi monteleme işleme sırasında duvarın eğimini göz ardı ederseniz, jakuziyi duvara yasladığınızda duvar ile arasında boşluk oluşacaktır. Henüz duvarınızın sıvası yapılmamışken bu durum ile ilgili önlem alınmalı ve doğru şekilde montelenmesi sağlanmalıdır. Bir sonraki işlem olarak kenar açıklıklarını kapatmak için silikon çekebilir. Bunu yanında kenar aralıkları için kenar çıtası da kullanılabilir. Ancak kenar çıtası çekme önerilen bir durum değildir. Çünkü bu çıtalar zamanla kirlenebilir ve sararabilir. Bu, hem hijyen hem de görünüm açısından olumsuz bir durumdur.

 

Jakuzi montajısırasında monte işleminin yapılacağı yer kolona ya da kirişe denk geliyorsa bu durumda kalan boşluk doldurularak üzeri seramik kaplanabilir. Burada önemli olan duvar ile jakuzi arasında boşluk kalmamasıdır. Bunun yanında jakuzinizi duvara yaslamayacaksanız, panel kapaklarından diğer taraflarına da ekletebilirsiniz. Bu sayede jakuzinizin dört tarafını birden kapatma imkânı bulursunuz.

 


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.