Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Jakuzi Kullanımı İçin Bilmeniz Gerekenler

05-07-2018 11:35


Jakuzi, rahatlamak ve stres atmak için kullanılan en konforlu yöntemlerden birisidir. Özellikle de su ile rahatlama yöntemi olan hidroterapinin evde uygulanma fırsatı sunan bu ürünler, sıcak küvet keyfinin yanında masaj keyfini de yaşatırlar.

 

Günümüzde jakuziler, sadece otellerde ve spa merkezlerinde kullanılan ürünler olmaktan çıktılar. Artık evlerin banyolarında, yatak odalarında ve hatta bahçelerinde dahi jakuzi kullanımını görebiliyoruz. Ancak bu banyo ürünleri nerede kullanılırlarsa kullanılsınlar dikkatli kullanılmalıdır. Aksi halde istenilen şekilde verim alınamaz. Peki, jakuzi kullanımı sırasında dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?


Küvetin İçini Su ile Doldurun


Jakuzi kullanımısırasında dikkat edilmesi gereken en önemli konu çalıştırmadan önce su doldurulmasıdır. Çünkü jakuzi motorlarının çalışabilmesi için jakuzinin içinin su dolu olması önemlidir. Hatta jakuzi içerisindeki suyun emiş süzgecinin 2-3 cm kadar üstünde olması gerekmektedir. Aksi halde küvetin içini su doldurmadan çalıştırırsanız jakuzi motorunun arızalanmasına neden olabilirsiniz.


Bazı jakuzi modellerinde suyun aynı sıcaklıkta kalabilmesi için termostatlar ve ısıtıcılar yer. Bu ısıtıcılar sayesinde sıcak su takviyesi yapmadan konforlu bir duş alınabilir. Ancak bu özelliğin bulunmadığı jakuzilerde ise suyu soğumaması için sıcak su takviyesi yapmalısınız.


Jakuzi Jetlerinin Yönlerini Belirleyin


Jakuzi kullanımı sırasında öncelikle küvetin içini su ile doldurmanız gerektiğini belirttik. Bunun yanında jakuzinizin masaj özelliğini kullanmak isterseniz jet yönlerini kendinize göre ayarlamalısınız. Jetler sayesinde basınçlı su vücudunuzun dilediğiniz bölgesine ulaşır ve masaj etkisi yaratır. Bu sayede kan dolaşımınız artar ve çok daha sağlıklı hissederseniz.


Kullanım Sonrasında Mutlaka Suyu Tahliye Edin


Jakuzi kullanımısırasında dikkat etmeniz gereken bir diğer önemli nokta ise kullandıktan sonra jakuzinizin içinde bulunan suyun tahliye edilmesidir. Bu, jakuzinizi uzun yıllar boyunca kullanılmasına olanak tanır. Bunun yanında jakuzinizin içindeki suyu boşalttıktan sonra yeniden su doldurmalısınız. Bunun nedeni ise jakuzinizin durulanmasıdır. Bu işlem, jakuzinize yapışıp kalan sabun artıklarının ve vücut kirlerinin çıkmasını sağlar. Siz de jakuzinizi daha uzun süre, en verimli şekilde kullanmak istiyorsanız yukarıda bahsedilen noktalara dikkat etmeli ve uygulamalısınız.

 


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.