Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Jakuzi Gideri Neden Tıkanır

16-07-2023 17:39
Jakuzi Gideri Neden Tıkanır

Jakuzi Gideri Neden Tıkanır?


Jakuziler doğru bir şekilde kullanılmadığında ya da temizlenmediğinde zaman zaman jakuzilerin gider tıkanıklığı sorunu ile karşılaşabilirsiniz. Meydana gelen bu tıkanıklığın giderilmesi için mutlaka uzman bir tesisatçıdan yardım almanız gerekmektedir. Genellikle işlem için jakuzinin ön panellerinin ya da yan panelinin sökülüp giderin birleşim yerinden tıkanıklığa makine ile müdahale edilmesi gerekmektedir. Bu şekilde jakuzitıkanıklığı giderilmektedir.

EVDE JAKUZİ TEMİZLİĞİ NASIL YAPILIR?


Jakuzilerin evde de temizlenmesi mümkündür. Hatta düzenli olarak yaptığınız bu temizlik sayesinde jakuzilerinizin tıkanmasının önüne geçmiş olacaksınız. Genellikle jakuzi temizliği için şu işlem önerilmektedir:


Jakuzinin küvetini, su borularının hizasına kadar su ile doldurun. Doldurduğunuz bu suyun içerisine jetlerde olduğu gibi karbonat, sirke ve limon tuzundan elde ettiğiniz karşımı ekleyin. Jakuzinin jet motorlarını çalıştırmaya başlayın ve karışımın bütün su borularından geçmesini izleyin.

 

JAKUZİ KÜVET TEMİZLİĞİ NASIL YAPILIR?


Jakuzi temizliğinde uygulayacağınız bu noktaları dilersenizçift kişilik jakuziler başta olmak üzere bahçe jakuzi, dış mekan jakuzi,ısıtmalı jakuzi ve bebek jakuzi gibi ürünleriniz için de kullanabilirsiniz. Ürünlerinizin düzenli olarak temizlenmesi halinde jakuzilerinizin bozulmasını da engellemiş olacaksınız.

 

Jakuzini içindeki küvetlerin temizliğini yapmadan önce jakuzilerin kapalı olduğundan kesinlikle emin olmanız gerekmektedir. Daha sonra küvet temizliğine başlayabilirsiniz. Temizlik yapmak için de kimyasal temizlik ürünleri kullanabilirsiniz. Ancak özellikle doğal ürünler kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Doğal temizlik ürünleri için karbonat ve sirke karışımız ideal olacaktır. Özellikle çamaşır suyu gibi ağartıcı ve kimyasal içerikli ürünler kullanacaksanız kullandıktan sonra bir süre beklemeli ve yumuşak bir bez da fırça ile nazik hareketlerle temizlik yapabilirsiniz.

 

Su borularının temizliği için de yukarıda belirttiğimiz yolları tercih edebilirsiniz. Bu şekilde jakuzinizi temizledikten sonra küvet içerisinde bulunan suyu boşaltma düğmesine basarak dışarıya atın. Daha sonra hiçbir şekilde köpük ya da kimyasal atık kalmayana kadar jakuzinizi motor hizasına kadar su ile doldurup boşaltma işlemini tekrarlayın. Bu şekilde jakuzinizi yıkadıktan sonra yeniden durulayarak temizlik işlemini tamamlamış olacaksınız. Durulama işlemini kullandığınız deterjan miktarına göre 2-3 defa tekrarlayabilirsiniz.

 


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.