Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Jakuzi Elektrik Tesisatı

26-09-2018 11:00

 

Jakuziler, günün yorgunluğunu atmak, dinlenmek ve keyifli dakikalar geçirmek için kullanılan konforlu ürünlerdir. Bu nedenle pek çok kişi evinin banyosu, yatak odası ya da bahçesi için jakuzi satın almayı tercih etmektedir. Ancak kullanıcıların bu ürünleri satın almadan önce akıllarında bazı soru işaretleri oluşabiliyor. Bunların başında da jakuziyi kullanırken elektrik akımına kapılma ihtimalleri gelmektedir. Bu konforlu ürünlerin kurulumu doğru şekilde yapıldığında herhangi bir elektrik kaçağı yaşanmamaktadır. Daha kurulum aşamasında alınan önlemler sayesinde oluşabilecek tehlikeli durumların önüne geçilmektedir. Peki, elektrik akımına kapılmamak için jakuzi elektrik tesisatı kurulumu nasıl olmalıdır, kurulum sırasında nelere dikkat edilmelidir?


Jakuzi Elektrik Tesisatı Kurulumunda Dikkat Edilmesi Gerekenler


Jakuziye Giden Devreler Topraklanmalı


Jakuziler, kurulumları doğru yapıldığı ve doğru şekilde kullanıldıkları sürece oldukça sağlıklı ürünlerdir. Ancak her şeyden önce jakuzi elektrik tesisatı kurulumu doğru şekilde yapılmalıdır. Jakuzilerde sürekli çalışmalarını sağlayan elektrik sistemi bulunmaktadır. Ancak çalışmaları sırasında elektrik kaçağının meydana gelmemesi adına önlem alınmalıdır. Bunun için de jakuziye giden devrelerin topraklanması hayati önem taşımaktadır. Bunun yanında kaçak önleyici sigortanın jakuziye bağlanması, yaşanabilecek tehlikeli durumların önüne geçilmesini sağlamaktadır. Bu anlamda jakuzinizin kurulumunu yapacak olan servisin güvenilir olması önemlidir. Çünkü olması gerektiği gibi kurulan bir elektrik tesisatı, hayat kurtarır niteliktedir.


Jakuzinin Kurulacağı Alan İyi Belirlenmelidir


Jakuzinin elektrik devrelerinin doğru şekilde kurulabilmesi için önemli noktalardan birisi de konumlandırılacağı noktadır. Jakuziler ağır malzemelerden imal edilirler. Bu nedenle jakuzinin elektrik tesisatının ve suyun ulaşacağı yerlerin belirlenmesi gerekmektedir. Çünkü jakuzilerin ağırlığı nedeniyle sonradan oluşacak sorunlarda elektrik devresinin yapılması oldukça güç bir hal alacaktır. Bu nedenle de bu durumlarda dikkat edilmelidir. Eğer gerekli topraklama yapılır ve elektrik tesisatı doğru şekilde kurulursa elektrik kaçağı meydana gelmez. Bu da jakuzinizi gönül rahatlığı ile kullanmanızı sağlar.


Tüm bunların yanında jakuzinizi kullanırken suyun emiş süzgecinin birkaç cm üzerinde olmasına da özen göstermelisiniz. Aksi halde yangın çıkabilir ve olumsuz durumlar ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Siz de jakuziniz ile keyifli bir duş deneyimi yaşamak isterseniz, elektrik tesisatının doğru kurulduğundan emin olmalı ve doğru şekilde kullanmaya özen göstermelisiniz.

 


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.