Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Jakuzi Bakımı ve Temizliği Nasıl Yapılır

04-07-2018 16:53
Jakuzi Bakımı ve Temizliği Nasıl Yapılır


Gün içerisinde kullandığımız, işimizi kolaylaştıran ya da farklı şekillerde bize fayda sağlayan pek çok ürün kullanıyoruz. Ancak bu ürünlerin bize ilk günkü gibi hizmet verebilmeleri için bakımlarını ihmal etmemek gerekir. Aksi halde beklediğimiz verimi alamayız ve hatta arızalanmalarına sebep olabiliriz. Düzenli olarak bakımının yapılması gereken bu ürünler arasında jakuziler de yer almaktadır.

 

Jakuzilerde temizlenmesi ve bakımı yapılması gereken en önemli bölümler su boruları ile jetlerdir. Çünkü bu bölümler zamanla sabun, şampuan ve vücut kirleri nedeniyle kirlenebilir. Bu da kirlerin suyun içine karışmasına neden olmaktadır.  Peki, jakuzi bakımı ve temizliği nasıl yapılmalı?


Küvet Temizliği


Jakuzi bakımı için en önemli noktalardan birisi küvetlerin temizliğidir. Ancak küvet temizliği öncesinde jakuzinin kapalı olması gerekir. Ardından dilediğiniz bir ürün ile temizleyebilirsiniz. Bu temizlik ürünü karbonat gibi doğal bir temizlik ürünü olabileceği gibi deterjan da kullanabilirsiniz. Ancak eğer akrilik jakuzi kullanıyorsanız çizilmelerini önlemek için sıvı deterjan kullanmanız gerekir. Ardından jakuzinin içi su doldurulmalı ve iyice temizlenmelidir.


Su Boruları ve Jet Motorlarının Temizliği


Jakuzi temizliğiiçin bir diğer önemli nokta ise su borularının ve jet motorlarının temizliğidir. Bu noktada jet motorları çıkarılabiliyorsa çıkarın ve içinde sirke, deterjan karışımı olan su dolu bir kabın içerisine koyun. Jetleri bu karışımın içerisinde en az 20 dakika kadar bekletin. Bu süre içerisinde jetlerdeki kirler arınacaktır.

 

Jetlerin temizlenmesinin ardından su borularının temizliği için küvet su borularının hizasına kadar su doldurulmalıdır. Yine sirke, karbonat ve limon karışımı yapılarak bu suya eklenmelidir. Jakuzi çalıştırılmalı ve suyun borulardan geçmesi sağlanmalıdır. Bu işlem için ortalama 2-3 dakika yeterlidir.

 

Jakuzi bakımı için küvetin, jetlerin ve su borularının temizlenmesi sonrasında jakuzinin güç düğmesine basılır ve küvetin içerisindeki su boşaltılır. Ardından durulama işlemi için jakuzi bir kez daha çalıştırılır ve su doldurulur. Deterjanın tamamen arındığından emin olana kadar su doldurup boşaltma işlemine devam etmelisiniz. Çoğu kez çok fazla su harcanması nedeniyle tercih edilmeyen bu işlem, jakuzi temizliği açısından oldukça önemlidir.

 


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.