Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Hangi Durumlarda Jakuzi Kullanmamalısınız

20-07-2022 12:04
Hangi Durumlarda Jakuzi Kullanmamalısınız

Hangi Durumlarda Jakuzi Kullanmamalısınız

 

Jakuzi ürünleri sağlığa pek çok faydalarıyla ve eğlenceli banyo deneyimiyle gündeme gelse de bazı durumlarda kullanılmamalı ya da uzman gözetiminde sınırlı olarak kullanılmalıdır.


1.       Yüksek Ateş


 Vücut ısısının olağandan fazla yükselmesiyle birlikte yüksek ateş meydana gelmektedir. Tamamen sıcak su akışı ile çalışan jakuzi modelleri, vücut ısınızın daha da yükselmesine neden olacaktır. Yüksek ateş sorunu yaşadığınız durumlarda jakuzi ürünleri kullanmamalısınız.


2.       Açık Yaralar ve Cilt Enfeksiyonları


 

Çeşitli cilt enfeksiyonları ve açık yaralar, titizlikle korunması gereken alanlardır. Bu gibi durumlarda cildin dış etkenlerden enfekte olmaması ve iyileşme sürecinin yavaşlamaması, dahası mevcut enfeksiyonların cilde yayılmaması için jakuzi ürünleri kullanılmamalıdır.

 

3.        Kalp Rahatsızlıkları


 

 

Kalp rahatsızlığı olan hastalar için jakuzi modelleriuygun değildir. Sıcak su ve sıcak ortam damarların genişlemesine ve kalp hızlanmasına neden olur. Kalp hastaları için ciddi sakıncalara yol açabilecek olan ani kalp atış değişiklikleri ve damar genişlemesine neden olması sebebiyle bu rahatsızlıkları olan hastalar jakuzi ürünlerini kullanmamalı hatta, spa ve hamam gibi alanlardan da uzak durmalıdır.


4.       Kontrol Altına Alınamayan Epilepsi

 

 

 

 

Bir diğer adıyla sara hastalığı olarak bilinen epilepsi ilaç ile tedavi edilen bir hastalık türüdür. Kontrol altına alınamayan epilepsi hastaları için jakuzi kullanımı uzmanlar tarafından önerilmemektedir.  Tedavisi sağlanan epilepsi hastaları, uzman görüşü ile yalnız kalmamak üzere sınırlandırılmış sürelerle jakuzi ürünlerini kullanabilir.


5.       Hamilelikte Jakuzi Kullanımı


 

 

Hamilelikte vücut ısısı kolay bir şekilde yükselebilmektedir. Bu nedenle jakuziürünlerinin kullanımı vücut ısısında daha çabuk artışlara sebep olabilmektedir. Hamilelerin jakuzi kullanımı doktor önerilerine uygun olarak kontrol altında gerçekleştirilmelidir. Kontrollü bir şekilde jakuzide doğum günümüzde yaygın olarak kullanılmaktadır.


6.       Böbrek Rahatsızlıkları ve Kronik Tansiyon Hastaları


 

 

Tansiyon rahatsızlıkları kalp hastalıklarıyla yakından ilişkili rahatsızlıklardan biridir. Tansiyon hastalarının jakuzi kullanması pek çok uzman tarafından önerilmemektedir. Jakuzi ürünlerinin kan basıncına olan etkisi tansiyon hastaları için tehlikeli durumlara yol açabilir.

 

 Bunun yanı böbrek rahatsızlığına sahip olan hastaların da jakuzi kullanımı kontrol altına alınmalı, doktor tavsiyesi dışında kullanılmamalıdır. Böbrek hastalıkları kalpte büyüme gibi çeşitli sorunlara yol açabileceği için kronik böbrek rahatsızlığı olan hastalar jakuzi kullanımında hekim danışmanlığına sadık kalmalıdır.

 


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.