Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Geçmişten Günümüze Banyo Dekorasyonundaki Değişim

10-08-2019 15:26

 

Geçmişten Günümüze Banyo Dekorasyonundaki Değişim


Uygarlığın doğuşundan bu yana kullanılan farklı tarz banyo ve tuvaletler bugünkü haline ulaşana dek birçok aşamadan geçti. Teknolojinin gelişmesi ile birlikte her alanda olduğu gibi banyo dekorasyonlarında da estetik bir görüntü elde edilmeye başlandı. Eski zamanlardan bu yana banyoların güzel ve şık bir mekana dönüştürülmesi isteği günümüz kadınlarında da devam etmektedir. Banyonuzu değiştirmek istiyorsanız, en güzel ilham kaynağınız eski çağların banyo tasarımları olacaktır. Bu ne muhteşem bir banyo dekorasyonuna sahip olmak istiyorsanız, öncelikle geçmiş zaman banyolarını hayal etmeniz önerilmektedir.

 

Eski Çağda Banyo Dekorasyonu: Mozaik Desenler

 

Eski antik şehir kültürünün en önemli alışkanlıklarından biri her gün banyo yapıyor olmalarıydı. Özellikle Romalıların hamam ve evlerindeki banyoların tasarımına büyük bir özen gösterdiği bilinmektedir. Eski çağlarda halkın bir araya gelip sosyalleştiği, politika ve iş konuştuğu mekanlardan biri hamamlar olarak bilinmektedir. Bu nedenle eski çağlardan bu yana banyo kültürü ve jakuzi kullanımı oldukça yaygındır. Geçmiş zamanlardaki misyonu her ne kadar şimdikine kıyasla şaşırtsa da dönemin ilk banyo tasarımlarından günümüzde de ilhan alınmaktadır. Özellikle Romalılar döneminin muazzam mozaik dekorasyonları bugünün modern banyo tasarımlarında sıkça karşımıza çıkmaktadır.


Banyolarda Altın Çağ


Bilindiği üzere İngilizlere göre banyo gelişimin ve endüstriyel gücün bir simgesidir. 1851 yılında Londra'da yapılan ilk umumi tuvaletler ve kanalizasyon sistemi ile Londra, sıhhi tesisat yapılandırmasına öncülük etmiştir. Dünyada hayranlık uyandıran kanalizasyon sistemindeki bu başarı elbette ki banyo dekorasyonuna da yansıtılmıştır. Nezih olarak adlandırılan hemen her evin banyosuna büyük bir titizlikle tasarlanmış küvetler, süslü rezervuarlar ile dekore edilen banyolar altın çağına yaşatmıştır. Tıpkı şimdilerin jakuzi modelleri ile benzerlik taşıyan eski banyo küvetleri Viktoryan stilinin önemini yeniden gözler önüne sermektedir. Eski eşyaları yeniden değerlendirerek günümüz banyolarına otantik bir hava atmanıza yardımcı olan binlerce çeşit jakuzi modellerinden birini tercih ederek hem banyonuzu hem de banyo alışkanlığınızı baştan aşağı değiştirebilirsiniz.


Banyo Dekorasyonunda Çağdaş Sanat Akımı


Paris, Çağdaş Sanat Akımının merkezidir. İçerisinde umumi tuvaletleri de dahil olmak üzere birçok kamu binasının çiçek desenleriyle süslendiği Paris'te kadın erkek fark etmeksizin tuvalet ve banyo süslemeleri Çağdaş sanat akımının birer örneği niteliğindedir. En bilindik örneği özel tuvalet La Madeleine’nin yanı sıra Fransız erkekleri ve ihmal edilmeyecek ultra lüks tuvalet ve banyolar dizayn edilmiştir. Günümüzde hala Paris oldukça gösterişli pisuarlara ev sahipliği yapmaktadır. Özellikle çiçek desenlerinden yapılmış jakuzi süslemelerinin tercih edildiği Paris'te sıkça bu tarz tasarımlarla karşılaşabilirsiniz.


Savaş Sonrası Modern Banyolar


Savaş sonrası dönemde düzgün bir eve sahip olma arzusu Avrupa'da popüler olmaya başlamıştır. Aynı şekilde düzgün bir banyoya sahip olma hayali de bu arzunun bir parçasıydı. Savaş sonrası başlayan seri üretim nedeniyle hemen her evin ve işyerinin tuvaletleri sade bir hale gelmişti. Ancak 1950 - 1960 ve 1970'li yıllar arasında iç mimarların artması ile farklı renkle kullanılarak bu sadelik bir nebze de olsa dengelendi. Yeşil, turuncu, bej ve rengarenk çizgili desenlerin kullanıldığı banyolar zamanla yerini yeniden sade beyaz tasarımlara bıraktı.


Günümüzün Banyoları:  Akıllı Banyolar


Gerek banyo gerekse tuvaletler yüksek teknoloji ile dizayn edilmeye başlandı. Önceleri tuvaletlere eklenen butonlar şimdilerde tek yada çift kişilik jakuzi modelleri içinde de yerini aldı. Hem konforu hem de hijyeni beraberinde getiren akıllı banyolar insan sağlığının önemini gözler önüne sermektedir. Yapies banyo firmamızda ürettiğimiz tüm jakuzi modelleri son teknolojiden yararlanarak geliştirmekte ve üretmektedir.

 


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.