Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Dış Mekanda Ne Tür Jakuziler Tercih Edilmelidir

19-09-2018 10:42
Dış Mekanda Ne Tür Jakuziler Tercih Edilmelidir

 

Jakuzilere genellikle spa ve sağlık merkezlerinden aşinaydık; ancak jakuzi ile tanışan kişilerin büyük bir kısmı, artık evlerinde jakuzileri bir vazgeçilmez olarak görüyor. Genelde jakuzileri iç mekanlarda tercih edildiği düşünülür; ancak turistik yerler ve villa tarzı müstakil yapılarda bahçelerde de sıklıkla kullanılır. Öte yandan, iç alanlarda her türlü jakuzi modeli tercih edilemeyeceği gibi dış mekanlarda da rastgele tasarım seçimi oldukça yanlıştır. Modellerinin tasarım amacı sadece görsel farklılık ve görsel estetik sunmak değildir. Aynı zamanda farklı jakuzi modelleri, farklı ortamlar için üretilmiştir. Bu yazımızda bahçelerinizde, açık alanlarınızda tercih edebileceğiniztasarımları tanıtacağız.


Küvet tarzı jakuziler veya oval jakuziler iç mekanlar için üretilir. Dolayısıyla dış ortamlarda bu modellerin kullanılması pek önerilmez. Dış ortamlar için genellikle taşmalı jakuziler ve yuvarlak gömmeli jakuziler önerilmektedir.

 

Taşmalı Jakuzi Nedir?


Taşmalı jakuzinin dış görünüşü gömme jakuzi ile aynı şekildedir. Taşmalı jakuziler en üst noktasına kadar su ile doldurularak kullanılan jakuzilerdir. Su sürekli olarak dışarıya taşabileceği için genellikle dış ortamlarda, suyun geri dönüşümünün sağlanabileceği ortamlarda tercih edilir. Aynı zamanda taşmalı jakuzilerin daha şık ve daha modern görünüme sahip olduğunu da söyleyebiliriz. Taşmalı jakuzi fiyatları, normal jakuzi fiyatlarının biraz daha üstündedir.

 

Yuvarlak Gömme Jakuzi Nedir?


Yuvarlak gömme jakuzi modeli de aynı taşmalı modellerdeki gibi zeminin içerisine gömülerek hizmete sunulan jakuzi türüdür. Genellikle dış mekanlarda veya spa merkezlerinde yuvarlak gömme jakuzi tercih edilir. Hem konfor hem de işlevsellik açısından yere sıfır noktasında olması yuvarlak gömme jakuzileri işlevsel kılar. Ayrıca yuvarlak jakuziler genellikle daha geniş alana sahip olduğu için jakuzi içerisinde daha geniş ve ferah bir alana sahip olunur. Bu da eminiz ki jakuzi keyfini en üst noktalara taşır.


Jakuzi fiyatları ise yuvarlak ve taşmalı jakuzilerin diğer modellere göre biraz daha pahalı olmasının nedeni de genellikle bahçelerde ve spa merkezlerinde tercih edilmesidir. Fiyatların daha yüksek olmasının diğer bir nedeni ise bu jakuzi modellerinin daha geniş iç hacme sahip olmasıdır.

 


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.