Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Dış Mekan ve İç Mekan Jakuzi Farkı

19-07-2018 14:49


Jakuziler, günümüzde birçok mekânda kullanılabiliyorlar. Bunların başında oteller ve spa merkezleri gelmektedir. Ancak jakuzilerin kullanım alanları bunlar ile sınırlı değildir. Jakuziler aynı zamanda evlerin banyolarında, yatak odalarında, teraslarında ve bahçelerinde de kullanılabilen ürünlerdir. Genel olarak dış mekân ve iç mekân jakuzileri olarak sınıflandırabileceğimiz bu ürünler, konfor ve sağlığı bir arada sunabilecek özel tasarıma sahiptirler.


Dış mekân ve iç mekân jakuzileri, işlev olarak temelde aynı olsalar da kullanım alanları ve ebatları konusunda birbirlerinden ayrılırlar. Peki, dış mekân ve iç mekân jakuzi farkınelerdir?


Kullanım Alanları


Dış mekân ve iç mekânjakuzi farkı denildiğinde akla ilk gelen bu jakuzilerin kullanım alanlarıdır. Dış mekân jakuzileri, özellikle evlerin bahçe, balkon ve teraslarında kullanılmak üzere tasarlanan ve imal edilen ürünelerdir. Bu nedenle çok daha geniş ve konforlu ürünlerdir. Dış mekan jakuziler, iç mekan jakuzilere göre daha kalın bir yapıya sahiptirler. İmalat aşamasında kullanılan saf akrilik sayesinde hava koşullarına dayanıklılığı artmaktadır. Saf dökme akrilik den imalatı yapılan jakuziler dış mekan da tercih edilmelidir. İç mekan jakuzisi dış mekanda kullanılırsa hava şartları nedeniyle çatlaklar ve renk değişimleri söz konusu olabilir.


İç mekân jakuzileri ise, evlerin banyolarında kullanılan ve pek çok modele sahip ürünlerdir. Ayrıca iç mekân jakuzileri, sadece evlerin banyolarında değil aynı zamanda yatak odalarında da kullanılırlar. Özellikle yatak odalarında kullanılan jakuziler, banyolarda kullanılanlarına göre daha büyük ölçülerde tercih edilebiliyorlar. Bu sayede bireyler çift kişilik jakuzilerde keyifli ve konforlu dakikalar geçirebiliyor.


Kurulum


Jakuzilerin kullanımları kadar kurulum aşamaları da oldukça önemlidir. Çünkü jakuzinin özelliklerine ve modeline göre doğru kurulum gerçekleştirilmezse, kazalar meydana gelebilir. Bu nedenle dış mekân ve iç mekân jakuzilerinin kurulumları sırasında da oldukça özenli davranılmalıdır. İç mekân jakuzilerinin kurulumları sırasında öncelikli olarak su ve elektrik tesisatı ayarlanmalıdır. Bunun yanında dış mekân jakuzilerinin daha büyük oldukları düşünülürse daha sağlam elektrik ihtiyaçları olacağı da anlaşılacaktır.

 

Dış mekân jakuzilerinin spa etkisi için güçlü elektriğe ihtiyacı bulunmaktadır. Herhangi bir kazanın yaşanmaması adına dış mekân ve iç mekân jakuzi kurulumu için tecrübeli ve işinde profesyonel servisler ile çalışılması gerekmektedir.


Eviniz için jakuzi satın almayı düşünüyorsanız öncelikli olarak dış mekân ve iç mekân jakuzi farklarını incelemenizde yarar bulunmaktadır. Bu sayede her iki jakuzi çeşidi arasındaki farkı kavrayabilir ve eviniz için en uygun olan jakuziyi tercih edebilirsiniz.

 


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.