Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Bebeklerin Banyo Süresi Ve Suyun Sıcaklığı

27-07-2019 13:09
Bebeklerin Banyo Süresi Ve Suyun Sıcaklığı

 

Bebeklerin Banyo Süresi Ve Suyun Sıcaklığı


Bebeğinize ilk kez banyo yaptıracak olmanın heyecanını ve aynı anda tedirginliğini yaşamanız çok doğal bir durumdur. Ebeveynlerin genellikle birkaç ay bebeğini yıkarken endişelendiği bilinmektedir. Ancak bebeğinize banyo yaptırırken temel bazı noktalara dikkat etmeniz, bebeğinizin banyo yapmasını sevmesine yardımcı olacağı gibi sizin de işinizi kolaylaştıracaktır.

 

Bebeğiniz İçin En İdeal Banyo Suyu Sıcaklığı Nedir?


Özellikle anneler bebek banyosu nasıl yapılır sorusundan önce bebeğin yıkanacağı suyun sıcaklığı nasıl olmalıdır sorusunu sormaktadır. Bebek vücudunun ortalama ısısı 36.5 ile 37.5 derece olarak bilinmektedir. Bebeklerin vücut ısısında yaşanan değişimlere karşı yetişkinlere oranla daha çok duyarlı olmaları nedeniyle banyo suyunun sıcaklık derecesinin ayarlanması oldukça önem taşımaktadır. İlk günlerde teni oldukça hassas olan bebeklerin banyo suyunun doğru ayarlanmaması bebeğin cildinin tahriş olmasına neden olmaktadır. Ayrıca suyun olması gerekenden soğuk olması durumu da bebeğin üşümesine neden olacaktır. Bu nedenle bir bebek için en ideal banyo sıcaklık derecesi 35 ile 37 santigrat derece arasındadır. İster jakuzidoldurarak bebeğinizi yıkayın isterseniz bebek küveti kullanın bu sıcaklık seviyesinin üzerine çıkmamanız önerilmektedir. Suyun sıcaklığını ölçmek için ise suyun tam sıcaklık değerini ölçen termometreler önerilmektedir. Bu şekilde banyo suyunun olması gereken sıcaklığını ölçebilirsiniz. Aynı zamanda en basit yöntemle ebeveynler dirseğini hafifçe suya değdirerek de suyun sıcaklığı hakkında fikir sahibi olabilirler. Bebeğin banyo suyunun dirseği yakmaması gerekmektedir.

 

Banyo suyunun sıcaklığı kadar banyo ya da oda sıcaklığı da oldukça önemlidir. Herhangi bir hava akımına maruz kalmayan bir ortam bebeğinizi banyo ettirebileceğiniz en uygun alandır. Bebek banyosu yaptıracağınız alan ister banyo olsun ister evinizdeki herhangi bir oda sıcaklığı 22 ile 23 derece arasında olmalıdır. Ayrıca bunun yanı sıra bebeğin ani sıcaklık değişimi yaşamaması için banyodan sonra giyeceği kıyafetlerinde aynı ortamda bulunması oldukça önemlidir. Aynı şekilde banyo işlemine başlamadan önce gerekli tüm malzemeleri hazır bulundurmanız işinizi oldukça kolaylaştıracaktır.

 

Bebeğiniz İçin En İdeal Banyo Süresi


Öncelikle ebeveynlerin bilmesi gereken en önemli şey bebeği çok sık yıkamak zorunda olmadıklarıdır. Çünkü bebekler yemek sonrası kusma ve dışkı ile kirlenme gibi doğal durumlar haricinde çok kirlenmemektedir. Bu gibi durumlara maruz kalan ve yıkanan bebeklerin banyo süresinin en uzun 5 – 6 dakika olması gerekmektedir. Bebeğiniz biraz daha büyümeye başladığında banyo süresini biraz daha uzun tutabilirsiniz. Ancak insan vücudu için bilinen en iyi nemlendirici kendi ürettiği doğal yağdır. Bu nedenle bebeklere sık sık banyo yaptırmak derideki koruyucu yağ katmanını uzaklaştırmaktadır. Koruyucu yağ katmanı zayıflayan bebek dış etmenlere karşı savunmasız kalacağından ekzema gibi cilt sorunları ortaya çıkmaktadır. Be sebeple 1 yaşına kadar bebeklerin gün aşırı yıkanması önerilmemektedir. Özellikle bebeğinizin 40’ı çıkmadan önce haftada en fazla 3 kez banyo yaptırılması yeterli olacaktır. Bunun dışında bebeğinizin bez bölgesinin bakımı ve günlük ağız temizliği yeterli olacaktır.

 

Bebeğiniz İçin SPA Hizmetleri


Bebekler dünyaya geldikten yaklaşık 3 hafta sonra SPA hizmetlerinden faydalanabilmektedir. Antik çağdan günümüze uzanan SPA kültürüyle suyun şifa özelliğini ön planda tutulmaktadır. Doğumla birlikte yeni yaşam alanına alışmasını kolaylaştıran SPA hizmetini bebeğiniz için jakuzi modelleri arasından tercih yaparak evinize taşıyabilirsiniz. Firmamızın sunmuş olduğu binlerce jakuzi modelleri arasından bebeğiniz için en uygun modeli tercih edebilirsiniz. Evinizde bebek jakuzisi için yeterli alana sahip değilseniz, kendi çift kişilik jakuzi modellinizi bebeğinizin de kullanabileceği hale getirebilirsiniz. Yapies banyo olarak sunmuş olduğumuz jakuzi hizmetiyle evinizin tüm fertlerinin konforunu düşünmekteyiz. 

 


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.