Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Bebek Yıkamanın Püf Noktaları

30-07-2019 13:23
Bebek Yıkamanın Püf Noktaları

 

Bebek Yıkamanın Püf Noktaları


Yeni doğan bebeğinizi nasıl yıkayacağınızı bilmiyorsanız ve biraz da korkuyorsanız bu yazımız tam size göre. Doğru malzeme ve doğru uygulama ile bebeğinizi banyo ile tanıştırmanız oldukça önemlidir. Neşeli bir deneyim kazanmanızı sağlayan banyo aynı zamanda bebeğiniz ile aranızdaki bağın kuvvetlenmesi için mükemmel bir fırsattır. Güven içerisinde banyo yapan bir bebeğin rahatlığı tüm korkularınızı alıp götürecektir.

 

Bebeğinizi Yıkamadan Önce Gerekli Tüm Malzemeleri Hazırlayın


Bebeğinizi banyo yaptırmadan önce ihtiyacınız olan tüm malzemeleri hazırlamanız oldukça önemlidir. Tüm malzemelerin yanınızda olması sizin daha rahat olmanızı sağlayacaktır. Yeni doğan bebeğiniz için 0-6 aya uygun küçük ve hafif küvetler tercih edebilirsiniz. Şayet bir bebek küvetine sahip değilseniz temiz bir lavabo tercih edebilirsiniz. Bebeğinizi ilk yıkadığınız zamanlarda yetişkin küveti tercih etmeniz önerilmemektedir. Bunun nedeni ise derin bir küvetin içerisinde bebeğin kaymasını engellemekte güçlük çekebileceğinizden kaynaklanmaktadır. Bebeğiniz 6. ayı geçtikten sonra daha büyük bir küvete geçebilir ya da son trend jakuzimodellerinden tercih edebilirsiniz. Özel hazırlanan jakuzi modelleri bebeğinizin kendisini güvende hissetmesini ve size olan duygusal bağının güçlenmesini sağlayacaktır. Önemli bir fiziksel aktivite olan jakuzi kullanımının ardından bebeğinizin uykusuzluk, sindirim sistemi problemleri, diş çıkarma ve ateşlenme gibi durumları kolay bir şekilde ortadan kalkmaktadır. Aynı zamanda bebeğinizin aşırı hareketli ya da aşırı durağan durumları da jakuzide uygulanan masaj teknikleriyle birlikte kolayca aşılmaktadır. Bebek SPA merkezlerindeki hizmeti evinize taşıyarak bebeğinize hareket özgürlüğü kazandırabilirsiniz. Yapies Banyo olarak sunduğumuz çeşitli jakuzi modelleriyle hem bebekleriniz için hem de yetişkinler için çeşitli jakuzi modelleri sunmaktayız.

 

Bebeğinizi Yıkayacağınız Suyu Ve Oda Sıcaklığını Ayarlayın


Bebeklerin ciltlerindeki yağ oranı yetişkinlere göre daha azdır. Bu da bebeklerin çok daha çabuk üşümesine neden olacaktır. Bebeğinizi yıkamaya başlamadan önce oda sıcaklığını 22 - 24 dereceye ayarlamanız önerilmektedir. Ardından banyo termometresi ya da dirseğinizi kullanarak bebeğiniz için ideal sıcaklıktaki suyla küveti birkaç cm doldurun. Suyun sıcaklığı tahminen 36,5 - 37 derece aralığında olmalıdır.

 

Bebeğinizi yıkama işlemine ise önce vücudundan başlamanız gerekmektedir. Çünkü bebeklerin ısı kaybı öncelikle baş bölgesinden başlamaktadır. Bu nedenle bebeğin önce vücudunu ardından baş bölgesini yıkamak oldukça önemlidir. Ayrıca bebeğinizin göbek kordonu düşene kadar küvete yatırılması önerilmemektedir. Göbek kordonu düşene kadar bebeğinizi küvete ya da jakuziye yatırmadan üzerine su dökerek yıkayabilirsiniz.


Kurulama İşlemine Özen Gösterin


Başını ve boynunu destekleyecek bir şekilde bebeğinizi havluya yerleştirin ve içine müslin bez yerleştirin. Havlunun nemlenmesini önleyen pamuksu yumuşaklığa sahip müslin bezle bebeğinizin kulak arkasını ve tüm kıvrımlarını kurulayın. Ardından bezi havlunun içinden çekerek bebeğinizi havluya sarın. Bebeklerin saç telleri ince yapılı olduğundan kurutma makinesi kullanmaya gereksinim bulunmamaktadır. Doktor tarafından önerilen pişik kremi ya da vücut losyonunu sürün. Tüm işlemlerin ardından bebeğinizin altını bezleyip, kıyafetlerini giydirebilirsiniz. Ayrıca duştan sonra bebeğinizin saçını taramaya mutlaka özen göstermenizde fayda vardır.

 

Bebeğinizi Yıkarken İhtiyacınız Olan Malzemeler


Bebek Küveti (Bebeğiniz özellikle 6 ayı geçtikten sonra bebek jakuzisini ve dilerseniz evinizde bulunan çift kişilik jakuzi modellerini tercih edebilirsiniz.)


Bebek havlusu ve müslin bez (yumuşak dokuya sahip olan müslin bezler bebeğinizi kurularken zarar görmemesini sağlayacaktır.)


Bebek Şampuanı (parabensiz, alkolsüz, boyasız)


Kova ve maşrapa


Bebeğinizi yıkamak için sünger ya da çok yumuşak bir lif


Bebek losyonu, pişik kremi ve bebek bezi


Bebek Kıyafetleri

 
 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.