Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Banyonuzu Temiz Tutmanın 10 Yolu

31-12-2018 13:27
Banyonuzu Temiz Tutmanın 10 Yolu

 

Banyonuzu Temiz Tutmanın 10 Yolu


Banyolar hem insanlar için hem de ev için oldukça önemli bir mekandır. Bunun nedeni de tüm bedensel ihtiyaçların orada gerçekleşmesidir. Bedensel ihtiyaçlar da aynı şekilde hijyenik bir ortam gerektirdiğinden iyi bir şekilde banyoları temiz tutmamız gerekiyor. Hastalanma riskleri bu nedenle artabiliyor. İşte size banyonuzu temiz tutmanın 10 yolu…


Dolapları her zaman temiz tutun


Dolaplar içerisinde pek çok eşyayı barındıran banyoyu düzenleyen öğelerdir. Bunların içerisinde pek çok eşyanın bulunması temizlik olarak da düşük kalmasına sebebiyet verebiliyor. İçerisindeki tüm eşyaların temizliği de bu durumda önemli olabiliyor. Eşyaların temiz olduğundan emin olduktan sonra dolaplardaki rafları iyi bir şekilde temizleyip eşyaları yerleştirmek temizliğe katkı sağlar.


Klozetlerde fırça kullanın


Klozetlerde özellikle büyük tuvalet sonrasında pek çok sorun oluşabiliyor. Bunlardan bazıları da dışkıları klozette kalmasıdır. Klozette böyle bir problem oluşmasını önlemek ve parçaları da hızlı bir şekilde tahliye etmek için sifon çekildiği sırada fırça kullanmak bu durumu önler. Özellikle fırçanın temizliğe olan katkısı oldukça büyüktür.


Giderleri temizleyin


Banyo giderleri en önemli banyo elemanlarından birisidir. Su tahliyesi yapılmasından ötürü tıkanık olmaması ve darboğaza sokulmaması gerekir. Özellikle banyo yapıldıktan sonra banyo giderini temizlemek gerekir. Çünkü içeride kalan pek çok kıl ve vücut kiri tıkanıklığa sebep olabilir. Aynı şekilde jakuzi giderlerinde de bu temizlik yapılmalıdır.


Banyonuzdaki camı değerlendirin


İçeriye giren güneş ışığını kullanmak her zaman için banyonuzdaki havayı değiştirecektir. Bir yandan da bakteri oluşumlarını yok edecektir. Her bakımdan temizlik için camların değerlendirilmesi en mantıklısıdır. Doğal gün ışığı alması için pencereler yoksa yaptırmak da mantıklı bir hareket olabilir. 

 

Havlularınızı organize edin


Havlular elbette bir banyo için olmazsa olmaz eşyalardan biridir. Bunların hepsini düzgün bir şekilde rulo halinde veya katlayarak yerleştirmek temiz kalmalarını sağlar. Özellikle yumuşak bir şekilde yumuşatıcı vasıtasıyla yıkanmasıyla da çok temiz bir performans gösterir, üstelik de banyoda güzel bir koku yayar.


Diş fırçalarının birbirine değmesini engelleyin


Diş fırçaları en önemli ağız bakım ürünlerimizden birisi. Bu fırçalar özellikle kişiye özel olduğu için diğer aile veya ev üyeleriyle paylaşılması durumu yoktur. Ancak bazen bu diş fırçalarının fırça kısımlarının değmesi hijyenik olmayan bir durumu beraberinde getirir. Mümkün olduğunda iyi bir şekilde yerleştirerek diş fırçalarının birbiriyle temas etmemesini sağlamak gerekir.


Küveti veya duşakabini haftada bir temizleyin


Küvetler, duşakabinler hatta bazı jakuzi modelleri de temiz tutulması gereken en önemli banyo unsurlarıdır. İçerisinde tamamıyla çıplak bir şekilde temizlenme ihtiyacı giderildiğinden hastalık veya mikrop kapma olasılığı yüksek olmaktadır. Temizlik için bulaşık süngeri bile kullanmak bazen kâfi olabilmektedir. Kendi kendisini temizleyen jakuziler de bulunmakta ancak jakuzi fiyatları bakımından oldukça yüksektir.


Banyo paspasını sıklıkla yıkayın


Banyo paspasları özellikle banyonun fayansla olan iletişimini kestiğinden ve yerde olduğundan en fazla kirlenen öğelerden biridir. O nedenle sürekli yıkamak da bakteri ve koku oluşumunu direkt olarak önler.


Aynaları sık sık temizleyin


Aynalarda oluşabilen su lekeleri veya diş macunundan dolayı gelen lekeler sıklıkla barınır. Bu barınmanın verdiği kötü görüntüyü önlemek için de bir bez yardımıyla ayna baştan aşağı temizlenmelidir.


Hava akımına önem verin


Banyoyu her zaman havalandırmak gerekir. Hava akımı kötü kokularla birlikte bakteri oluşumunu oldukça yavaşlatır. Temiz hava ile banyoyu kullanmak her zaman için rahatlığın belirtisidir. Banyolarda bulunan hava boşlukları da bu durumu düşünerek yapılmıştır. Bu pencereleri açarak hava akımı sağlanmalıdır.

 


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.