Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Banyonuzu Kuru Ve Temiz Tutmanın Yolları

23-02-2019 16:09
Banyonuzu Kuru Ve Temiz Tutmanın Yolları

 

Banyonuzu Kuru Ve Temiz Tutmanın Yolları


Özellikle sağlıklı bir yaşam için banyoda hijyen çok önemlidir. Bu nedenle banyo ve tuvaletlerin sürekli temizlenmesi gerekmektedir. Banyolarda nem oranının fazla olması nedeniyle birçok mikrop ortaya çıkmaktadır. Banyonuzu ve özellikle varsa jakuzi nizi temiz tutmamız mikrop ve bakteri üremesini engelleyecektir. Ayrıca banyodaki yüzeyleri sık sık dezenfektanla silmeniz gerekmektedir. Kağıt bir havlu yardımıyla kullandığınız dezenfektanı durulayarak bakterilerin üremesine ve yayılmasını önleyebilirsiniz. Banyonuzda bulunan kapı kolları, musluklar ve anahtarlardan elinize bulaşan mikroplar önemli ve ciddi birçok hastalığa neden olmaktadır. Bu nedenle ellerinizi sık sık yıkamaya özen göstermeli ve mümkünse banyonuzda kağıt havlu kullanmalısınız. Bu banyonuzun kuru ve temiz kalmasın sağlayabileceği gibi sizi birçok rahatsızlıktan da kurtaracaktır.


Banyonuzu Sık Sık Havalandırın


Bilindiği üzere banyolar bir evin en kapalı alanıdır. Sürekli olarak havalandırmanız gereken banyolarda özellikle duş alınan ya da jakuzi bulunan alan sürekli kuru tutulmalıdır. Bunun nedeni ise bu alanlarda mantar ve birçok bakterinin kolayca üremesidir. Özellikle banyonuzda küçük veya büyük bir cam varsa sürekli açık olması gerekmektedir. Banyo camından gelen temiz hava banyonuzun kurumasını sağlayacağı gibi karbondioksit gibi toksinlerin birikmesini de engelleyecektir. Bu da kokusuz bir zehir olan karbon monoksit zehirlenmelerinin önüne geçecektir.


Banyonuzda Oluşabilecek Küf Ve Pasa Dikkat Edin!


Banyoda dikkat edilmesi gereken bir diğer önemli nokta ise küf ve pas oluşumudur. Özellikle bir banyoda ahşap kullanılıyorsa küf oluşma ihtimali çok yüksektir. Demir kullanılan pencere ya da herhangi bir dolabın kenarı ıslandığında ise paslanmaya neden olmaktadır. Pas ve küfün önüne geçmek içinse elektrikli fanlar ya da açık bir cam yeterli olacaktır. Bu nedenle banyonuzu kuru ve temiz tutmak için her gün en az 15 dakika havalandırmanız gerekmektedir. Banyoda duvar temizliği yaparken ise 15 günlük rutinler halinde yapmanız banyonuzun duvarlarında oluşabilecek küf ve mantarların önüne geçmenizi sağlayacaktır. Banyonuzda kullandığınız jakuzinin etrafında herhangi bir perde ya da camekan varsa perdeleri sık sık yıkamanız ve camını sürekli de silmeniz gerekmektedir. Bu da mikrop ve bakterilerin banyonuzdan uzaklaşmasını sağlayacaktır.


Banyonuzda Genel Hijyene Önem Verin


Evinizin her alanında olduğu gibi banyoda da genel hijyen çok önemlidir. Banyoda bulunan özellikle lavabo, klozet ve jakuzinin her gün anti bakteriyel ürünlerle temizlenmesi gerekmektedir. Aynı işlem mutfak ve tuvalet için de geçerlidir. Banyonuzun yerlerini herhangi bir yüzey temizleyici yerine tuza batırılmış limon ile silmeniz işinizi kolaylaştıracaktır. Tertemiz bir banyoya sahip lüks bir banyoya sahip olmak istiyorsanız, sayfamızdan jakuzi fiyatları hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

 

Banyo Fayanslarını Temizleyeceğiniz Ev Yapımı Anti Bakteriyel Ürün


Lavabo seçiminiz ne olursa olsun temizliği iyi yapılmadığı sürece zamanla mat ve donuk görünecektir. Kimyasal madde kullanmak istemiyorsanız, evde kendiniz hazırlayabileceğiniz anti bakteriyel bir karışım yapabilirsiniz.

 

Malzemeler: 1 çay bardağı su, 1 çay bardağı hidrojen peroksit, 1 sprey şişesi


Yapılışı: Eczanelerden de temin edebileceğiniz hidrojen peroksidi, su ile karıştırın. Bu karışımı bir sprey şişesine boşaltın. Banyonuzda kullanmak istediğiniz herhangi bir yere sıkın ve bir bez yardımıyla ovalayın. Banyonuz tertemiz olacaktır.


Bu karışımın malzemelerini bulamıyorsanız ise daha basit bir çözüm daha vardır. Özellikle jakuzi ve banyo fayanslarında kullanılabilen bu karışımı çok kolay bir şekilde hazırlayabilirsiniz.

 

Malzemeler: Yarım su bardağı sirke, 1 çay kaşığı karbonat, temiz bir bez


Yapılışı: Elinizde bulunan temiz bir bezi sirke ile nemlendirin. Ardından temizlemek istediğiniz bölümü silin. Lekeleriniz çıkmıyor ise üzerine karbonat da dökebilirsiniz.

 

Evinizde jakuzi yoksa sayfamızdan jakuzi modelleri ni inceleyebilir, en çok çeşide, en uygun fiyat ve ödeme koşullarında sahip olabilirsiniz. Türkiye’nin Lider Jakuzi Uzmanı yapiesbanyo.com olarak uzman kadro ve kaliteli hizmet anlayışıyla siz değerli müşterilerimize hizmet vermektedir.

 


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.