Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Banyoda Pratik Çözümler

28-12-2018 18:15
Banyoda Pratik Çözümler

 

Banyoda Pratik Çözümler

 

Banyo insanların hayatında önemli yer teşkil eden bir ev unsurudur. Duş almak, ihtiyaç gidermek, yüz yıkamak, diş fırçalamak ve tıraş olmak gibi birçok işin yapıldığı ortam olmasından ötürü de temizliği ekstra dikkat ve gereklilik istemektedir. Özellikle evde tek yaşansa bile banyonun temizliği yine de en iyi şekilde yapılmalıdır. Banyoyu çok kişinin kullanması da ekstra temizlik ve farklı çözümleri beraberinde getirir. Pratik olarak çözümler için öncelikli olarak banyonun yapısına bakmak gerekir. Banyonun eksikliklerinin neler olduğu anlaşılmalı ve buna uygun şekilde pratik çözümler üretilmelidir. Eğer tüm eşyaların birbiriyle uyumlu olması isteniyorsa o halde farklı çözümler geliştirilmelidir.

 

Tasarım anlamında farklı dokunuşlar yapılmalıdır. Bunun yanında banyo paspasları, klozet üstündeki kaplamalarda ve havlularda renk temasının tutturulması da pratik çözümler olarak sunulabilir. Bunun yanında banyonun boyutuna bakarak da çözümler üretmek mümkün. Eğer yeterince yer varsa bir jakuzi almak ve yerleştirmek oldukça mantıklı bir hareket olabilir. Hem rahatlama hem de evin değerinin yükselmesi açısından oldukça önemli bir işleve sahiptir. Bunun yanında tüm ev halkın rahatlıkla kullanabileceği bir cihaz olduğu söylenebilir. Sorunsuz bir deneyim de sunmaktadır. Özellikle rahatlama açısından en sık tercih edilen cihazlardan birisi olmuştur. İçerisine girerek hem rahatlama hem de gerektiği taktirde tedaviye yardımcı olma gibi amaçlar da taşımaktadır.

 

Banyo İçin Neler Yapılabilir

 

Renk uyumundan daha önce bahsetmiştik, bunların yanında eskiyen aynalar ve banyo dolaplarının değiştirilmesi de önemli bir pratik çözüm olabilir. Özellikle yapılan araştırmalarda insanlar banyolarında evdeki herhangi bir alandan daha huzurlu hissettikleri tespit edilmiştir. Bunun sebepleri arasında steril ve yalnız hissedilen bir alan olması, rahatlama ve ihtiyaçların karşılanması vardır.  Tüm bunlar incelendiğinde en iyi çözümler de kesinlikle banyo içerisinde yapılan çözümlerdir. Genellikle banyo üretimi yapan firmalar banyolara çözümler üretirken paket halinde çözümler sunar. Klozet, lavabo, duşakabinin ve jakuzi modelleri birbiriyle kombinasyon ile uyumlu olduğu paketler bulunmaktadır. Öte yandan banyolara yapılabilecek en iyi çözüm ise sorunsuz bir deneyim sunmak olabilir. Özellikle doğru konumlandırma bir banyo için çok mantıklıdır. Küvet ve duşakabinin aynı alanda bulunması, klozetin ve aynanın karşı karşıya bulunması da konumlandırma açısından pratik çözüm olabilmektedir.

 

Ev dekorasyonu için basit çözümler mümkün. Bunun bir ayağı da elbette banyoda olmalıdır. Lavabo altında bulunan fonksiyonel çekmeceler, farklı dolap çözümleri de bunların içerisinde bulunabilir. Banyo dolaplarını illa ki gömme olarak kullanmanız gerekmiyor, bunları çıkartıp daha güzel dolaplar yerleştirmek mümkün. Özellikle dekore ederken derli toplu bir görünüm her zaman için gayet güzel bir görünüm oluşturmaktadır. Bazı noktalarda ufak tefek değişiklikler mükemmel çözümler yaratabilmektedir. Bunların yanında duş alanı içerisinde sabunluk ve şampuanlık kullanmak da banyonuzu oldukça dekoratif gösterecektir. Bir yandan da duşakabinlerin de yuvarlak mı yoksa kare şeklinde mi olacağına da karar vermek gerekir. Çünkü alan daraldığında hangisinin gerektiğine karar vermek de güç olmaktadır. Daha rahat hareket edebilmek adına boyutları dikkate almak her zaman için önemlidir. Banyonun içerisinin havadar ve ferah olması da altın kurallardan biridir.

 

Banyodaki Yapısal Çözümler

 

Banyoda büyük çaplı bir çözüm üretmek de mümkün. Bazı duvarların yıktırılması, alan açılması veya fayanslarının değiştirilmesi de önemli yapısal çözümler arasında gelebilir. Ekstra olarak jakuzi montelemek de iyi bir çözüm olabilmektedir. Jakuzi fiyatları da bu durumda oldukça önemlidir. Yapısal olarak eklenecek veya çıkartılacak öğelerle birlikte banyolarınıza daha pratik çözüm sunabilir hem de tam olarak istediğinizi uygulayabilirsiniz.

 


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.