Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Banyoda Ne Tür Bitkiler Kullanılabilir

27-12-2018 10:52

 

Banyoda Ne Tür Bitkiler Kullanılabilir

 

Banyo dekorasyonun da kullanabileceğiniz objelerden biride birbirinden çarpıcı bitkiler olabilir. Banyonuz da keyifli zamanlar geçirmenize neden olacak bitkiler nedir sizler için sıraladık;

 

Orkide


Zarif ve oldukça şık bir çiçek türü olarak orkide, banyolarda oldukça güzel bir şekilde durabilir. Banyo pervazına koyabilir ve az bir güneş ışığıyla bile bitkiyi iyi bir şekilde büyütebilirsiniz. Harika bir şekilde hem koku olarak banyonuza muhteşem bir soluk getirir hem de rahatlık anlamında iyi bir bitki olduğunu söylemek mümkün. Ayrıca şekli ve zarifliği nedeniyle oldukça güzel bir görüntü vermesi de kaçınılmaz.


Begonya


İç mekan çiçekleri olarak begonya oldukça güzel bir alternatif olarak banyolarınızda yerini alabilir. Yine banyo penceresinin olduğu kısma yerleştirdikten sonra banyonun görüntüsü oldukça güzel olacaktır. Bir yandan da pencere kenarında olması nedeniyle içeriye de iyi bir koku verecektir. Günlük bir banyo nemini uyguladıktan sonra begonyaya en iyi ortam sağlanmış olur.


Çin Herdemyeşili


Tropikal Çin bitkisi olan Çin Herdemyeşili oldukça zarif ve beyaz ve sarı çizgilerden oluşan bir bitkidir. Yaprakları geniş ve oldukça iyi yayılan bir bitki olduğu söylenebilir. Sürekli melezlenen bir yapısı olmasından ötürü de pek çok farklı şekilde de karşımıza çıkıyor. Özellikle jakuzi kenarına koymak için oldukça güzel bir çiçek olduğu söylenebilir. Ortamda düşük veya orta seviyede güneş ışığı varsa onu rahatlıkla kendisine uyarlayabilecek kapasiteye sahiptir.


Sarmaşık


Nasa’da bile kullanılan en iyi hava temizleme araçlarından birisi olan sarmaşıklar, özellikle sıklıkla karşılaştığımız bitki türleridir. Özellikle ülkemizde de dış mekanları dekore etmek için kullanılan bir bitki türüdür. Dışkı, idrar ve diğer kokuları rahatlıkla yok etmesinden ötürü de oldukça fazla kullanılan bir bitkidir. Nemi sevmesi ve güneş ışığına da çok fazla gerek bırakmaması da banyo için tercih edilebilir bitki olmasını sağlıyor.


Bambu


Büyümek için çok az bir ışığa ihtiyaç duyması nedeniyle bambular biçilmiş kaftan. Banyolar için en iyi bitki türleri arasında gösterilebilir. İstenirse düşük veya orta seviye güneş ışığının altına yerleştirilebilir, eğer banyoya güneş ışığı gelmiyorsa da sorun değildir. Gömme raflarda veya ona benzer raflarda muhafaza edilmesi daha iyidir, çünkü çok hızlı büyüyen bir bitki olması nedeniyle kontrollü büyütmenin faydası vardır.


Aloe Vera


En bilinen ve özellikle kadınların bakım için kullandıkları Aloe Vera bitkisi her derde deva bir bitkidir. Ayrıca banyolarda da kullanılan en güzel bitkilerden birisidir. Bazı jakuzi modelleri de bu bitkiden ilham almaktadır. İçerisindeki jeli, vitaminler ve mineraller bakımından zengindir ve küçük kesikler, yanıklar ve böcek ısırmalarına karşı bu jeli kullanılabilir. Banyonuzda yetiştirseniz bile sizin için oldukça yararlı bir bitki olacağından emin olabilirsiniz.


Kurdela Çiçeği


Bakımı kolay olan ve havayı oldukça iyi temizleyen bir bitki olarak kurdela çiçeği, oldukça şık ve güzel bir görüntüsü olan bitkidir. Tavandan sarkıtılan bir saksı ile çok daha güzel bir görüntü yakalanabilir. Görüntüsü itibariyle kurdelayı andırması sebebiyle banyonuzu dolu dolu gösterir ve birkaç adet kurdela çiçeğinden banyoda kullanmak, banyonuzu bir bahçeye dönüştürebilir.


Kılıç Çiçeği


Dik yaprak yapısıyla ve düşük ışık alma gereksinimi nedeniyle tam olarak banyolara uygun olduğu söylenebilir. Oldukça dekoratif olması nedeniyle de çok mantıklı bir seçenektir. Zahmetsiz bir bakım ve estetik görüntüsüyle direkt olarak banyolarınızın havasını değiştirebilecek türden bir bitkidir.


Zamia


Kısa ancak oldukça güzel bir bitki olarak zamia, banyoların artık en iyi köşelerinde yerini alıyor. Doğrudan bir güneş ışığı istemeyen bitki, iyi bir şekilde yerleştirilmesi gerekir. Hava akımından etkilenen bitki, banyo camı kenarına değil daha iyi bir yere yerleştirilmelidir. Jakuzikenarında da kullanılabilir bir bitkidir. Jakuzi fiyatları iyi olduğu sürece güzel bir alternatif olabilir.

 


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.