Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Banyoda Hangi Renkleri Tercih Etmeliyim

09-02-2019 13:38
Banyoda Hangi Renkleri Tercih Etmeliyim

 

Banyoda Hangi Renkleri Tercih Etmeliyim


Banyonuzda hangi renk kullanacağınıza karar veremediyseniz, bu yazımız tam da size göre. Banyoda hangi renkleri tercih etmeniz gerektiğine çoklu parametrelerin sonucunda karar vermeniz gerekmektedir. Bu parametrelerin başında kişisel zevklerinizi yansıtması gelmektedir. Öncelikle banyonuzda renk seçimi yaparken kendi isteklerinizi göz önünde bulundurmanız gerekmektedir. Siz bir renge karar verdikten sonra gerisi kolay bir şekilde hal olacaktır. Şayet kişisel zevklerinizi göz ardı ederseniz hazırladığınız banyo ne kadar güzel olursa olsun size daima kötü gelecektir. Bu nedenle kesinlikle kendi zevklerinizi göz ardı etmemeniz gerekmektedir. Banyo dekorasyonunda bir diğer önemli parametre fayans seçimidir. Seçtiğiniz fayanslar banyonuzun ruhunu yansıtacaktır. İstediğiniz rengi kullanabileceğiniz fayanslarda dikkat etmeniz gereken önemli detay küçük banyoda fayans seçimi ile büyük banyoda fayans seçiminin aynı olmamasıdır. Banyonuzun özelliklerine uygun bir fayans türü seçmeniz gerekmektedir. Aynı seçim lavabo, klozet ve jakuzi içinde geçerlidir. Her şeyin banyonuz ile eşit ebatlarda olması banyonuzun olduğundan daha boş ya da daha dolu görünmesini önleyecektir.

 

Banyo Demirbaşlarının Renkleri


Lavabo evyesi, klozet ve jakuzi modelleri gibi banyonuzun olmazsa olmazı parçalarının renkleri ve desenleri banyo dekorasyonunda en önemlisidir. Yüzyıllardır temizliğin simgesi beyaz renkte  kullanılan jakuzi ve klozet gibi bu ürünler günümüzde renk kazanmaya başlamıştır. Özellikle otellerde karşımıza çıkan siyah jakuziler ya da kafelerdeki renkli tuvaletler bunun en güzel örneğidir. Bu nedenle siyah, gri ve kırmızı gibi dilediğiniz renkte ürettiğimiz jakuzi modellerine hayran kalacaksınız. Klasik mobilyalar, oryantalist tarzlar ya da kendi hayalinizdeki tasarımlarda gold renkleri de kullanarak şahane bir görsellik kazandırabilirsiniz. Örneğin; yuvarlak gold detaylı aynaların bulunduğu bölmeye açık nude tonlarında lavabo evyesi ve tam karşısına aynı tonlarda gol işlemeli bir jakuzi yerleştirebilirsiniz. Klozeti de yine aynı renklerde yaptırabilir ya da beyaz tercih ederek düğmelerine gold detayı verebilirsiniz. Bunu gibi birçok rengin uyumu yakalayarak banyonuzda eşsiz bir hava yaratabilirsiniz.

 

Banyo Tekstili Renkleri


Banyonuzda kullandığınız jakuzi, ve klozet kadar tekstil de kullandığınız renklerde önemlidir. Örneğin; nude renklerle hazırladığınız banyonuza turuncu renkte bir havlu asmak çok da hoş görünmeyecektir. Ancak sarı ve turkuaz tonlarında hazırlanan bir banyo içinde vazgeçilmez renk turuncu ve tonlarıdır. Bu nedenle banyo dekorasyonunda en çok renk uyumuna özen göstermeniz gerekmektedir. Siyah ve beyaz dekore edilen her banyoyu istediğiniz canlı bir renk kullanarak zenginleştirebileceğinizi düşünebilirsiniz. Ancak bu konuda da yanılıyorsunuz. Tamamen siyah ve beyaz olan bir banyoya pat diye mor bir havlu takımı koyarak o rengi patlatmış olmazsınız. Tam tersine o renk elinizde patlamış olur. Çünkü banyoda herhangi bir uyum söz konusu değildir. Böyle durumlarda küçük banyo aksesuarları ile kullanılacak renk desteklenmelidir. Örneğin; siyah beyaz banyoda kullanacağınız güzel bir mor havlu, mor banyo kokularıyla, mor el sabunlarıyla ve aksesuarlarla desteklenebilir. Bu da banyonuzun bir bütün içinde görünmesini sağlayacaktır. Ayrıca kullanabileceğiniz mor renkte hiçbir detayınız yoksa, yapay ya da canlı bir mor çiçek koymanızda bambaşka bir hava katacaktır. Dikkat ederseniz birçok büyük otel jakuzi çevresini de canlı çiçeklerle ön plana çıkarmaktadır.

 

Banyoda Renk Seçimlerinin Maliyeti


Bilmenizi isteriz ki renk fiyat artışı için önemli bir unsur değildir. İster kırmızı jakuzi olsun isterseniz siyah fiyatı tamamen ürünlerinizin özellikleri belirlemektedir. Örneğin; jakuzi fiyatları konusunda çok fazla bilgi sahibi olmayan bir kişi bunun maliyetli bir iş olduğunu düşünebilir. Ancak her bütçeye uygun jakuzi fiyatları bulunmaktadır. Aynı şekilde renk seçenekleri de sadece jakuzi modeline göre farklılık göstermektedir.

 


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.