Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Banyo Yaparken Cildiniz Neden Buruşur

11-02-2019 17:23
Banyo Yaparken Cildiniz Neden Buruşur

 

Banyo Yaparken Cildiniz Neden Buruşur


Eliniz suya sürekli maruz kaldığında parmaklarınızın buruştuğunu fark etmişsinizdir. Parmaklarınızın suda buruşması, sudaki ıslak nesneleri kolay bir şekilde tutmanıza yardımcı olacaktır. Ancak el ve ayaklarınızın su ile temas etmediğinde de buruşuyorsa, bu tıbbi bir sorunun işareti olabilir. Sinir sistemi kan damarlarına bir mesaj ilettiği sırada parmak uçlarındaki damarlar daha dar hale gelir. Daralmış kan damarları parmak uçlarının büyüklüğünü azaltmaktadır. Bu da ciltte kırışıklıklar oluşturarak gevşek bir kıvam almalarına neden olmaktadır. Uzun süre jakuzi yani banyoda kalan parmaklarınızın en yaygın buruşma nedeni de budur. Ancak banyo yaparken cildinizde buruşmalar oluyorsa ve nedenini banyoya bağlamıyorsanız, aşağıdaki tıbbı nedenlere dikkat etmeniz gerekir.

 

Dehidrasyon: Yeterli su içmediğiniz cildinizin elastikiyetini kaybetmesi sonucunda oluşan dehidrasyon nedeniyle cildinizde buruşmalar gözlemlenmektedir. Dehidratasyon cildinizi etkileyerek kuru görünmesine neden olarak ağız ve dudak kuruluğu, baş ağrısı ve tahriş gibi semptomlara neden olmaktadır.

 

Diyabet: Kan şekeri seviyesini kontrol eden vücudun işleyişini etkileyen bir hastalık olan diyabetin herhangi bir türünün yükselmesi buruşuk parmaklara neden olabilir. Yüksek kan şekeri seviyesi ter bezlerine zarar vermektedir. Ter eksikliği ise ciltte kuruluklara neden olmaktadır. Bu kurulukta bazı kişilerde buruşukluk olarak kendini göstermektedir. Ayrıca diyabetli kişiler mantar enfeksiyonları, bakteriyel enfeksiyonlar ve benzeri cilt rahatsızlıkları riski altındadır.

 

Egzama: Cilt iltihabı, kaşıntı ve kızarıklığa neden olan bir cilt rahatsızlığı olan egzama, cildi kurutmaktadır. Ayrıca cildin kırışmasına neden olan egzama cildin buruşuk görünmesine de neden olmaktadır.  Kuru cilde neden olan uzun süreli egzama türünün belirtilerinde ise şişlik, kaşıntı ve kızarıklık gibi belirtiler görülmektedir.

 

Raynaud Hastalığı: Özellikle el ve ayak parmakları olmak üzere vücudun en küçük kısımlarına kan sağlayan küçük kan damarlarını etkileyen bir hastalık türüdür. Bu hastalıkta parmaklarda oluşan buruşmaların genellikle aşırı soğuk havaya maruz kalındığında ortaya çıkmaktadır. Bu rahatsızlığın diğer semptomları ise uyuşukluk, karıncalanma parmakların beyaz ya da mavi renge dönmesini de içermektedir.

 

Burada bahsedilen tıbbi rahatsızlıklardan birine bile sahipseniz, doktora başvurmanız gerekmektedir. Ancak herhangi bir rahatsızlığınızın olmadığınız düşünüyorsanız, jakuzinizin içinde banyı keyfini çıkarabilirsiniz.

 

Ne Zaman Bir Doktora Gözükmelisiniz?


Ilık bir suyla doldurduğunuz jakuzi içinde saatlerce mi kalıyorsunuz? Şayet parmaklarınızın buruşmasının nedeni suya maruz kalmaksa endişelenmeyin, korkulacak bir şey yok. Çünkü cilt bir süre kuruduktan sonra normal hale gelecektir. Bu gibi durumlarda rahat edeceğiniz herhangi bir jakuzi modelleri arasından dilediğinizi tercih edebilirsiniz. Nasıl olsa buruşukluğunuz kuruduktan sonra geçecektir. Ancak kuruduktan sonra da buruşukluk geçmiyorsa ve suya maruz kalmadan da buruşuyorsa derhâl bir doktora başvurmalısınız. Çünkü buruşmaların nedeni yukarıda anlattığımız semptomların bazılarından kaynaklanıyor olabilir.

 

Ciltteki Buruşukluklar Nasıl Önlenir ve Tedavi Edilir?


Ciltteki buruşuklukların sebebinin kullandığınız jakuzinin olduğunu düşünüyorsanız, haklı olabilirsiniz. Daha öncede bahsettiğimiz gibi vücudunuz su nedeniyle buruşuyorsa, bunun herhangi bir zararı yoktur. Jakuzi fiyatları araştırması yaparken kendinize en uygun modeli seçmeniz, buruşmalarınıza rağmen muhteşem bir banyo keyfi yaşamanızı sağlayacaktır. Ancak yine de elinizin, ayağınızın ya da vücudunuzdaki herhangi bir yerinin buruşmasını istemiyorsanız, önerilerimizi göz ardı etmemenizi öneririz.

 

Bulaşık yıkarken mutlaka lastik bulaşık eldiveni giyin ve ellerinizi uzun süre suya sokmayın.


Yeteri kadar su içmeyi ihmal etmeyin. Ayrıca çorba ve karpuz gibi su içeren yiyecekler tüketmenizde de fayda olacaktır.

 

Suya alternatif olarak bitki çayları ve taze sıkılmış meyve suları tüketmeyi ihmal etmeyin.


Ayrıca hem buruşup hem de kuruyorsa düzenli olarak nemlendirici kullanmak çok fayda sağlayacaktır.

 


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.