Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Anne Adayları İçin Jakuzide Doğum

01-08-2019 19:36
Anne Adayları İçin Jakuzide Doğum

 

Anne Adayları İçin Jakuzide Doğum


Anne adayları için jakuzide doğum isminden de anlaşılacağı gibi doğum anının suyun içerisinde gerçekleşmesi durumudur. Sıcaklığı düşürülmüş şekilde jakuzide ya da herhangi bir şu havuzun içerisinde gerçekleşen bu doğum türünü dilerseniz evinizde dilerseniz ise doğum merkezlerinde tercih edebilirsiniz. Türkiye'de de yaygınlaşmaya başlayan suda doğum bazı pilot illerin devlet hastanelerinde uygulanmaya başlamıştır. Anne adayları dilerlerse sancı ve doğum sürecinin her ikisini de jakuzinin içerisinde gerçekleştirebilir. Suyun içerisinde doğum anının gerçekleşmesi ile birlikte yanınızda bulunan hemşire ya da eve bebeğinizi nazikçe olarak suyun içerisinden çıkaracaktır.


Jakuzide Doğumun Faydaları

 

Son dönemde yükselişe geçerek anne adayları tarafından çokça tercih edilen jakuzide doğumun birçok faydası bulunmaktadır. Önceleri sadece ev şartlarında gerçekleştirilebilen suda doğum için şimdilerde özel jakuzi modelleri ile hizmet sunan pek çok hastane ve doğum merkezi bulunmaktadır. Bununla birlikte birçok anne adayının tercih ettiği suda doğum yönteminin 1800'lü yıllardan bu yana bilinen birçok faydası bulunmaktadır. İlk kez uygulandığı günden bu yana üzerine birçok bilimsel çalışmalar yapılan suda doğum hem anne adayının hem de bebeğin doğum anını çok daha kolay bir şekilde atlatmasına olanak sağlamaktadır.


Jakuzide Doğum İle Daha Az Ağrı


Ağrıyı azaltma konusunda oldukça etkili olduğu söylenen jakuzide doğum birçok anne adayı tarafından önerilmektedir. Yapılan araştırmalar neticesinde doğum sancısını azaltmada epidural anestezinin ardından suda doğumun geldiği bilinmektedir.


Jakuzide Doğum İle Daha Az Gözyaşı


Sancı ve doğum anını daha az ağrı ile geçiren anneler, suda doğumda daha çok sakinleşme imkânı bulurlar. Bu nedenle bebeği daha rahat itme olanağı bulan anneler, karada yaptıkları doğuma kıyasla daha az gözyaşı dökerler. Aynı zamanda jakuzi içerisinde açılmanın daha rahat olmasıyla da anneler az dikiş ile sağlıklı bir doğum gerçekleştirebilirler.


Jakuzide Sakinleşme İmkânı


Suyun en bilinen özelliği yapıştırıcı ve sakinleştirici olmasıdır. Tıpkı stresli bir günün ardından ılık bir duş ile tüm yorgunluğunuzu atabileceğiniz gibi ılık bir jakuzinin içinde de sancı ve doğum sürecini hızlı bir şekilde geride bırakabilirsiniz.


Anne Adayları Jakuzinin İçinde Daha Fazla Hareket Etme İmkânı Yakalayabilir


Hem suyun hem de kullanılan çift kişilik jakuzi modellerinin rahatlığı ile anne adayları suyun içinde daha rahat hareket ederler. Suyun etkisi ile kendini daha hisseden anne adayları daha az acı hisseder.  aynı zamanda bebeğin pelvisteki hareketini kolaylaştıran verimli kasılmalar sayesinde anne adayları, çömelme, ayaklarını oynatma ve kalçalarına oynatma gibi doğumu kolaylaştıracak birçok hareketi yapma imkanı bulunmaktadır.


Jakuzide Doğumla Birlikte Ağrı Kesici Kullanımında Azalma


Jakuzide doğumun bilinen en önemli faydalarından biri ağrı kesici ilaç kullanımını azaltan bir yöntem olmasıdır. Epidural kullanmak istemeyen anne adaylarının sıkça tercih ettiği suda doğum ile gerek doğum anında gerekse sonrasında yaşanan ağrı hisse minimuma inmektedir.


Anne Adaylarının Jakuzide Doğum Yapmayı Seçmesinin Nedenleri


Anne adaylarının doğumu üzerinde kontrol sahibi olduğunu hissetmesi


Hem anne adayları hem de bebekleri için daha doğal bir yöntem olması


Daha az stres ile sağlıklı bir doğum gerçekleşecek olması


Suyun kaldırma kuvvetiyle birlikte anne adaylarının jakuzinin içerisinde kendilerini daha hafif hissediyor olması


Anne adayının sakinleşmesine katkı sağlaması ve buna bağlı olarak annenin doğum anına konsantre olması


Vajinal harabiyeti en aza indirmek ve dikiş ya da epizyotomiye ihtiyaç duyulmasını azaltmak


Sancının ilk aşamasını kısaltarak anestezi ihtiyacının da azalmasına yardımcı olan jakuzide doğum yöntemiyle sizde bebeğinize sağlıklı bir şekilde kavuşabilirsiniz.


 

Yapies banyo olarak sunduğumuz jakuzi modelleri ile hem hamilelik döneminde hem de doğum anında anne adaylarının yanındayız. 

 


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.